Dijous, 9 de maig del 2013 | 19:42
Opinió
Drets (i deures) lingüístics, I
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Sóc a casa treballant per acabar urgentment una feina. El telèfon em distreu de la concentració. L'agafo. Una veu de dona em truca des d'una entitat bancària catalana. Se m'adreça en castellà i jo, com de costum, responc d'esma en català.
Crònica · Política catalana
El president no es mou i esquiva una nova tempesta
El Tribunal Constitucional ha tornat. De nou ha passat per damunt de la voluntat dels catalans, en aquest cas tombant la declaració de sobirania del Parlament. Aquest cop però, a diferència del que va passar amb l'Estatut que s'havia votat en referèndum, el text no era discutible constitucionalment. La declaració de sobirania és clarament inconstitucional perquè la Constitució espanyola estableix que de nació només n'hi ha una i que de dret a decidir només n'hi ha un, el dels espanyols en el seu conjunt.
 ·
Notícia · Societat civil
No s'altera el full de ruta
L'Assemblea (ANC) ha comunicat aquesta setmana que cap tribunal ni cap llei pot aturar la voluntat democràtica dels catalans i les catalanes d'assolir la independència, amb motiu de la decisió de TC de suspendre la Declaració de Sobirania aprovada al Parlament.
 ·
Llibres / revistes
La terra encesa
 ·
Crònica · Afers religiosos
'Pacem in Terris' avala els drets de Catalunya
Pacem in Terris avala els drets nacionals de Catalunya. Aquesta gran encíclica del papa Joan XXIII fou escrita fa cinquanta anys, l'11 d'abril de 1963, i va suposar un vertader torpede contra les estructures del nacional catolicisme franquista.
 ·
Recull de premsa
Reñé: "La persecució del català és una agressió a la convivència que atempta contra els drets dels ciutadans"
"Hem arribat a una tensió tal que Catalunya haurà de recórrer als estaments internacionals per denunciar i aturar aquest despropòsit".
 ·
Recull de premsa
Pujol: "Els qui vulguin reconstruir ponts han de tenir present que no n'hi ha prou amb retocs"
"Fins avui mateix les respostes que hem rebut han estat negatives i han deixat mal gust de boca. I una creixent sensació d'engany i de menyspreu. Per això, en cosa de poc temps, el sentiment independentista ha crescut tant".
 ·
Notícia · Política
El TC torna a sentenciar contra Catalunya amb la suspensió de la Declaració de Sobirania
Un dels braços polítics de l'Estat espanyol, el Tribunal Constitucional (TC), ha tornat a editar un nou capítol en la desfeta de l'Estatut de l'any 2009.
 ·
Notícia
10 anys de Tribuna, col·labora-hi!
Durant 10 anys tribuna.cat ha estat un diari digital independent d'opinió, que ha intentat estar al servei de tot el ventall d'opcions sobiranistes. Ara, com passa a la majoria de capçaleres de la premsa digital, necessitem la consolidació per assegurar la nostra independència.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí