Dilluns, 18 de abril del 2011 | 19:22
 ·
Crònica · Política catalana
És viable una Catalunya dependent de l'Estat espanyol?
Les retallades que està impulsant l'executiu d'Artur Mas estan monopolitzant l'actualitat política. Amb el món sanitari i educatiu en peu de guerra i amb un fons de competitivitat que el govern espanyol ha reiterat que no pagarà, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, afirmava recentment que s'abaixaria l'IRPF a les rendes més altes. Al final, marxa enrere del govern davant l'allau de crítiques i una pregunta que torna a quedar a l'aire: quin és el relat, el projecte de futur, que vol impulsar Mas?
 ·
Crònica · Esport i Ciutadania
Guanya el Barça, perd el Madrid i empata Mourinho
El resultat del Bernabéu és d'empat només al marcador. En tot, en discurs, en ambició, en superioritat i en sensació de poder, ha guanyat el Barça.
 ·
Notícia · Societat civil
Admesa a tràmit la demanda de Barcelona Decideix contra Hereu
L'equip de govern va impedir als organitzadors de la consulta col·locar banderoles cridant a la participació als fanals públics de les avingudes i els carrers principals de la ciutat.
 ·
Notícia · Societat civil
La Bressola de Prada: 20 anys d'ensenyament en català
Ja s'han complert 20 anys del naixement de la tercera escola Bressola que es va inaugurar a la Catalunya Nord: l'Escola Bressola de Prada.
 ·
Notícia · Societat civil
El Barça i la Plataforma per la Llengua sumen esforços pel català
Les dues entitats han signat un conveni de col·laboració per a realitzar tallers formatius i l'elaboració d'una guia de recursos perquè la Fundació del FC Barcelona la utilitzi en els seus programes.
 ·
Notícia · Societat civil
Més de 1.500 persones ballen pel català
Aquest passat cap de setmana els carrers de la capital catalana s'han omplert de música, gent i cares famoses per reivindicar el català com la llengua comuna de Catalunya.
 ·
Notícia · Societat civil
Conclou l'Acampallengua 2011 amb un èxit massiu de participació
Tres mil joves d'arreu de Mallorca van acampar al municipi mallorquí de Campos, als quals s'hi van afegir milers més durant la trobada.
 ·
La fotografia · Societat civil
Clam multitudinari per TV3 al País Valencià
Quasi 100.000 persones recorren els carrers de València sota el lema 'Sí a TV3, sí a la llengua, sí a la transparència'. Lluís Llach va tornar a interpretar cançons que "fa uns anys servien per lluitar contra els fatxes d'aquells temps, confio que ara serveixin per lluitar contra els fatxes d'avui".
 ·
Recull de premsa · Societat civil
M. Castells: "No menystingueu els efectes d'una utopia independentista cada vegada més arrelada"
Manuel Castells ha fet un crit d'alerta: "Les palanques més potents de canvi històric en els dos últims segles es van basar en utopies: la utopia liberal, la utopia anarquista, la utopia socialista, la utopia cosmopolita...".
 ·
Recull de premsa · Societat civil
E. Paluzie: "Un referèndum vinculant és avui molt més assolible que no el juliol del 2009"
"Al final del procés, més d'un 20% del cens, gairebé 900.000 ciutadans, han votat en la consulta, i el 92% ho ha fet pel sí a la independència" ha destacat Elisenda Paluzie a un article a l'Avui.
 ·
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí