Dimarts, 19 de maig del 2015 | 20:05
Editorial
24-M: vota CiU, ERC i la CUP
Si bé és cert que aquestes eleccions són de caràcter municipal i s'hi prioritza el candidat del poble, vil·la o ciutat en concret, també aquesta vegada, excepcionalment, toca tenir en compte el procés de transició nacional.
Crònica · Política catalana
Catalunya-Espanya, 'performances' i futurs antagònics
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Una pantalla d'alta definició sempre donarà una imatge millor que un televisor de baixa ressolució. Un conductor mediocre d'un cotxe de 2000cc de cilindrada té moltes més probabilitats de guanyar una carrera que el millor pilot amb un vehicle de 1000cc. Són dos exemples d'allò que els enginyers anomenen performances: les característiques de les màquines determinen els seus possibles rendiments.
Opinió · Política
Això no és un polític
Marta Alòs
Escriptora
El que va ser un dels més importants col·laboradors de Juli Cèsar, Marc Antoni, aconsellava que s'havia de parlar i pensar com si, d'un moment a l'altre, haguéssim de perdre la vida.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Desfetitxitzem l'estratègia
Ivan Mambrillas
Que els conceptes eleccions plebiscitàries o DUI s'ensenyoreixin del debat públic és una excel·lent garantia, no pas d'hegemonització ideològica, sinó d'acabar envescats en una inoportuna logomàquia (logomàquia: discussió en què s'atén a les paraules i no al fons de la qüestió).
 ·
Llibres / revistes
Des dels municipis cap a la independència
 ·
La fotografia
El parlament danès aprova una moció sobre el dret a decidir dels catalans
Sis dels vuit partits de la cambra han votat a favor d'una moció que proposa el respecte dels dret dels pobles a la lliure determinació, en relació directa amb la majoria sobiranista del parlament català.
 ·
Notícia
El Periòdic d'Andorra preveu un empat entre Ada Colau i Xavier Trias
El rotatiu ha publicat una enquesta en que es preveu que Barcelona en Comú, liderat per Ada Colau, empati en regidors a l'Ajuntament de Barcelona amb CiU, federació liderada per l'actual alcalde Xavier Trias.
 ·
Llibres / revistes
La batalla de Barcelona
 ·
Recull de premsa
Boix: "La manca de realisme de Barcelona en Comú abocarà la ciutat al fracàs si arriba a governar"
"Superar el model d'hotels i turistes de sorra i soroll requereix tenir una sobirania fiscal i política de la qual Catalunya (i per tant, Barcelona) no gaudeix, un tema sobre el qual Colau tira pilotes fora".
 ·
Recull de premsa
Pasqual: "Sànchez és un actiu guardat en la recambra de la prepolítica"
"A partir de l'elecció de Jordi Sànchez com a nou president de l'ANC en substitució de Carme Forcadell s'han aixecat algunes veus que han posat en evidència diversos prejudicis".
 ·
Entrevista
"Tot el 'maragallisme' està ara amb Esquerra Republicana"
Juanjo Puigcorbé
Número dos de la llista d'ERC de Barcelona
Juanjo Puigcorbé ha donat un pas al front. Actor reconegut, el seu nom és present en molts dels espais de creació que han conformat el teatre català d'avui. Des de la companyia Adrià Gual al Teatre Lliure, treballant amb Núria Espert (o rebent un gran nombre de guardons Premi Nacional de Teatre de la Generalitat), Puigcorbé ha esdevingut un nom de referència de l'escena més brillant.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí