Dimecres, 29 d'octubre del 2014 | 19:39
Opinió
La foto dels catalans anant a votar
Quim Torra
Director del Born Centre Cultural
S'obrin o no s'obrin els col·legis electorals, es puguin posar les urnes o es retirin per la guàrdia civil, el 9N centenars de milers de catalans aniran als seus col·legis electorals amb una papereta a la mà. Hem creuat el Rubicó. No demanem votar, votarem. La que havia de ser la primera volta de les eleccions plebiscitàries s'acabarà convertint en una gran imatge, una foto que donarà la volta al món i que ens posa definitivament a la graella de sortida per a disputar el matx final.
Opinió
El 9N, malgrat tot
Elisenda Paluzie
Professora de teoria econòmica de la UB
En els darrers dos anys he defensat el referèndum o consulta tant sí com no, amb permís o sense permís, legal, alegal o il·legal, perquè estava i estic convençuda que és la millor eina per exercir el dret d'autodeterminació al segle XXI, perquè és la que uneix a més catalans, i perquè el seu resultat és indiscutible i ininterpretable. Aquest mes d'agost a la UCE afirmava que si anàvem a votar més de 3 milions de persones i 2 ho fèiem pel Sí-Sí, la independència de Catalunya seria irreversible.
 ·
Crònica · Política catalana
El programa comú de les plebiscitàries
Aquests últims dies, Carles Viver s'ha dedicat a explicar els passos que, d'acord amb el llibre blanc del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), caldrà seguir després de les eleccions plebiscitàries si aquestes donen lloc a una majoria parlamentària favorable a la independència.
 ·
Crònica · Pla de lleida
No som l'home dels daus
Ivan Mambrillas
Si PP i PSOE ens conviden cínicament a arriar bandera i esperar el dia en què dos terços del Congrés s'avinguin a reformar la Constitució per legalitzar la secessió del Principat, Pablemos (per dir-ho amb els més suspicaços) ens convida... a arriar bandera i esperar el dia en què l'esquerra antagonista assalti el poder de l'estat.
 ·
Notícia
El PP porta l'extrema dreta feixista al Parlament
El Partit Popular ha acreditat aquesta setmana a una sessió de control del Parlament a una desena d'individus que han proferit crits de Viva España i han fer salutacions feixistes. La Presidenta del Parlament s'ha vist obligada a fer-los fora.
 ·
Llibres / revistes
Illes Balears, a 200 dies del canvi
 ·
Recull de premsa
Forcadell: "Ara és l'hora de tornar a demostrar que som majoria al carrer i a les urnes"
"L'èxit del 9-N és el camí més fàcil cap a la independència, serà el salt cap a la llibertat. [...]Continuarem treballant amb tots els nostres recursos, energies i entusiasme per aconseguir un sí i sí inqüestionable".
 ·
Recull de premsa
Sáez: "No es tracta de cap dèria medievalitzant, sinó d'una actitud que sembla raonable"
"Tot plegat té poc a veure amb l'Edat Mitjana. La propera vegada potser haurien de fer una comparació amb el Paleolític Mitjà. Ells es quedarien més descansats i nosaltres riuríem més a gust".
 ·
Crònica · Política
Mentir és de franc
Fa uns mesos, alguns partits de l'àmbit espanyol al Parlament de Catalunya van endegar una ofensiva contra les eines d'estat que Catalunya necessita per esevenir-ne un de nou. Entre d'altres, una de les més importants és el CESICAT, una fundació que depèn del Departament d'Empresa i Ocupació i que vetlla dia i nit per la seguretat informàtica de la pròpia Generalitat, dels Ajuntaments i de les empreses i ciutadans que ho demanin.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí