Divendres, 3 de juliol del 2015 | 09:28
Opinió · Unió europea
Cooperació territorial a la Mediterrània
Mireia Canals i Botines
Secretària General de l’Euroregió Pirineus- Mediterrània
Quan parlem de cooperació territorial volem que la Mediterrània sigui considerada precisament un espai de cooperació, de pau, de voluntat de "co-construcció" i de "co-imaginació" pels països del sud d'Europa.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Cal cumplir els acords del 14 de gener
El nostre col.lectiu està perplexe per la manca de seriositat de les propostes sorgides de l'entorn del president Artur Mas i per  la reacció d'una part de  la societat civil.
Tot va començar per no  haver sabut aprofitar la revolució democràtica i nacional que va suposar el 9-N amb una convocatòria immediata d' eleccions  nacionals catalanes en clau plebiscitàries.



Opinió · Política catalana
Comencem a conèixer la nova política i el nou progressisme
Èric Bertran
Sots­di­rec­tor de la Fun­dació Nous Cata­lans
Diuen que l'independentisme sep­ara famílies, per això Ada Colau ha vingut a util­itzar l'Ajuntament de la cap­i­tal per unir-​les, col·locant la seva par­ella i la d'altres dos regi­dors a tre­bal­lar.
Opinió · Política catalana
Democràcia a positivista
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Una de les grans icones del pensament nacionalista, més aviat del pensament sobre la Nació, Ernest  Renan, manifestava que la nació era un plebiscit quotidià, un voler viure en comunitat.
 ·
La fotografia · Societat civil
L'11S generarem una onada d'il•lusió imparable per guanyar
L'ANC ha presentat ha presentat els detalls de la mobilització d'enguany per a l'Onze de setembre, la Via Lliure a la República Catalana, la que ha de ser la "Diada més determinant" dels darrers anys.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Ni tot està per fer ni tot és possible –contra l'esquerra voluntarista, metafísica i antirupturista
Ivan Mambrillas
El dilema entre assajar una ruptura amb el postfranquisme a través de la independència del Principat o fer-ho per virtut d'una victòria electoral a Espanya és un fals dilema, una superxeria especulativa destinada a ocultar l'autèntica disjuntiva històrica: independència o eufòric reblindatge de la segona restauració borbònica.
 ·
Recull de premsa
Soler: "Doneu-li a CDC el que vol, si això és el que cal per obtenir la foto dels tres candidats"
"En aquests comicis s'hi podran expressar tots els matisos ideològics del món, però s'hi decidirà una qüestió principalíssima: o les decisions de futur es prenen a Catalunya, o bé es condicionen al destí general de la política espanyola"
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Pugès: "Hi ha d'haver eleccions el 27-S?"
"Vull dir que el 27-S no hem de fer les eleccions? No, no... vull dir que hem de canviar l'ambient polític i l'escenari, almenys en allò que estigui a les nostres mans".
Opinió · Política
Realment era necessària aquesta pregunta?
Marc Costa
Advocat i politòleg
Fa uns dies vaig rebre un correu electrònic en el qual informava que properament es volia preguntar als seus associats si l'entitat havia de buscar les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí