Dimarts, 2 de juliol del 2013 | 21:13
Opinió
Moments d'acceleració
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
Hi ha moments en què tot s'accelera. Instants en què una majoria social sap acompanyar els vents de canvi amb accions que el precipiten. Hores en què tot sembla encaixar i el relat s'il·lumina. L'11 de Setembre del 2012 va servir perquè fes eclosió un sobiranisme que havia anat creixent a foc lent. El concert del Camp Nou ha servit per posar-hi el vernís de l'emoció i prémer el pedal del gas.
Crònica · Economia
El Foment del Treball i el Cercle d'Economia es replantegen el dret a decidir
El Partit Popular i Ciutadans, seguint les estratègies i esquemes que els lliura el CNI, les clavegueres i la Fundació FAES, estan desorientats amb allò que ells anomenen la burgesia catalana i els sectors econòmics i financers del país. Ambdós partits van intentar fa uns mesos un gran acte empresarial en contra del dret a decidir que va acabar en llufa amb la celebració d'un simple acte participat pels sectors més retrògrads, espanyolistes i pijos del Foment del Treball.
 ·
Notícia
Casals: "No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni"
La presidenta d'Ã’mnium ha arribat fins l'arrel de la causa catalana i la defensa dels drets fonamentals com el dret a decidir en el seu discurs al Concert per la Llibertat del 29 de juny al Camp Nou.
Opinió
Un camí pedregós però, per ara, prou satisfactori
Josep Poca
Escriptor
Reconec que sóc dels pujolistes –no convergents– que sempre han estat propers a ERC. Que havia desitjat una vegada i altra una bona entesa entre aquestes dues formacions polítiques.
 ·
La fotografia
La Diputació de Lleida intensifica la seva campanya d'estiu per atraure turisme a la Val d'Aran i el Pallars Sobirà
La Diputació de Lleida ha intensificat la campanya d'estiu a través dels mitjans i suports aliens i també dels seus propis canals de difusió, com ara la revista Ara Lleida per tal d'atraure turisme a les comarques de Lleida, especialment a la Val d'Aran i el Pallars Sobirà, després dels danys provocats pels aiguats. 
 ·
Llibres / revistes
Les víctimes preferents de les preferents
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Talent del país al Google Science Fair
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Google Science Fair és un concurs, impulsat per la multinacional tecnològica Google, amb la finalitat principal de fomentar la ciència, la tecnologia i les vocacions enginyeres en la joventut de tot el món.
 ·
Recull de premsa
Culla: "¿On li sembla a la cúpula socialista que hi ha més càrrega conservadora: entre els que validaren el Pacte o els que s'hi van oposar?"
"Crec que veure quins van ser els seus partners en el boicot a la reunió de dimecres hauria de suscitar, al si del PSC, una reflexió autocrítica i una rectificació."
 ·
Recull de premsa
Casas: "El país ha canviat i és més atrevit. Per això Duran sap que el bany maria té data de caducitat"
"Els seus trenta anys al capdavant d'Unió són un bany maria constant. En públic, ha marcat distàncies evidents amb el procés. I en privat n'ha renegat".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Societat civil
El Concert per la Llibertat: tret de sortida
Després de setmanes de campanya i intoxicació de l'unionisme, de la quinta columna i dels aparells de l'Estat, la bona gent del país i els sobiranistes de totes les forces polítiques i la societat civil tenien ─i tenen─ la necessitat de cohesió nacional.
S'ha dit
"On li sembla a la cúpula socialista que hi ha més càrrega conservadora, entre els que validen el Pacte o entre els que s'hi oposen?"
Joan B. Culla
Historiador
S'ha dit
"El Concert per la Llibertat és l'enèsima demostració de força, una força democràtica i cívica, feliçment ingènua, insubornable"
Toni Soler
Historiador i comunicador
S'ha dit
"S'acosta l'hora de la pàgina política més delicada de la nostra història. La mateixa intel·ligència que demanem als polítics ens l'hem d'exigir a nosaltres"
Antoni Bassas
Periodista
S'ha dit
"Aquest concert no va en contra de res ni ningú; és un clam a voler exercir el dret a decidir"
Joana Ortega
Vicepresidenta del Govern
S'ha dit
"No som aquí per buscar un somni. Nosaltres som el somni"
Muriel Casals
Presidenta d'Ã’mnium Cultural
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí