Dijous, 24 de abril del 2014 | 19:42
Crònica · Política catalana
Anàlisi dels actors i possibles escenaris del procés sobiranista català (II)
Marc Costa
Advocat i politòleg
3.- Unió Europea. A la llarga, la Unió Europea haurà d'adoptar un paper actiu en aquest procés i esdevenir el tercer actor en aquesta crisi política catalana, especialment perquè, no oblidem, encara som europeus i, com a tals, tenim tot el dret de sol·licitar l'empara d'aquest organisme. No es pot quedar al marge, per molt que actualment consideri aquesta crisi com un conflicte intern.
Opinió · Política
El món és millor si
Oriol Amorós
Portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra
El món és millor si s'hi parlen 7105 llengües que si en quedessin 50. Aquesta és la convicció senzilla i fonamental que ens mou a milions de persones a defensar la pervivència, la vitalitat, l'ús i l'enriquiment d'una llengua quan aquesta es veu amenaçada.
 ·
Crònica · Unió europea
Catalunya i la UE: ha arribat l'hora de prendre la iniciativa
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
El darrer informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional, i la subseqüent resposta per un portaveu de la Comissió Europea, ha reobert la qüestió de l'estatus de l'estat català en relació a la UE. Els arguments catalans i espanyols són ja ben coneguts i no es repetiran aquí.
 ·
La fotografia
Nostàlgics, franquistes i espanyolistes, en una nova associació
El Teatre Victòria de Barcelona ha acollit la presentació d'una plataforma contra la sobirania de Catalunya --la vuitena apareguda a Catalunya els darrers anys--, Sociedad Civil Catalana. Són anys i anys d'intentar acumular nostàlgics de l'Espanya eterna, una, grande y libre.
 ·
Llibres / revistes
Cotino, l'ex-director de la policia espanyola, investigat per la justícia
 ·
Llibres / revistes
Al cap dels anys
 ·
Crònica · Pla de lleida
Sobra cohesió, falta decència
Ivan Mambrillas
De cohesió, si de cas, n'hi ha massa. La pau social no és un bé incondicional, i tot i que ningú no hauria d'invocar estúpidament els temps de la barricada urbana i el revengisme de classe, convé assenyalar que no és un falta de, sinó un excés de consensos ─ideològics i pràctics─ allò que explica que les tensions realment existents no es corresponguin a la gravetat dels antagonismes socials.
Opinió · Política
L'IVA dels menjadors escolars al Parlament Europeu
Mireia Canals i Botines
Diputada al Parlament de Catalunya
Aquesta semana ens ho recordava en Ramon Tremosa: l'IVA dels menjadors escolars que el ministre Montoro pretenia situar en un 21% per a tots els nens majors de 6 anys i en un 10% per als menors d'aquesta edat es va arribar a retirar gràcies a una pregunta de cinc eurodiputats catalans a la Comissió Europea.
 ·
Recull de premsa
Sellarès: "El veritable enemic és la manca de sentit d'Estat, de construcció nacional i d'intel·ligència pròpia"
"La gent que ha tingut quelcom a veure amb tota l'estratègia sobiranista sap que el nostre perill real no és l'unionisme polític, econòmic, la seva quinta columna o els aparells de l'Estat i les seves clavegueres".
 ·
Crònica · Madrid
I, tanmateix, la remor persisteix
"I, tanmateix, la remor persisteix", va deixar escrit el poeta de Roda de Ter. Ho prohibeixen tot (la pluja, el vent, el pensament) però les causes justes, les causes que defensa pacíficament un poble de forma majoritària, no s'aturen dient 'no'. Ha passat amb el debat sobre la consulta al Congrés dels Diputats de Madrid. 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí