Divendres, 12 de setembre del 2014 | 22:02
Crònica · Madrid
Rajoy, a la teranyina de la vella política
Després de la manifestació de l'Onze de Setembre, Catalunya ha deixat de mirar Madrid. S'ha descobert i reivindicat desacomplexadament sobirania. S'ha guanyat una batalla mental importantíssima: a partir d'ara ja mai més ningú demanarà permís a Espanya. Mariano Rajoy ha tingut temps, molt temps, per a negociar.
 ·
Crònica · Informe SIC
El fracàs de l'estratègia unionista de l'Estat
L'estratègia unionista de l'Estat, dirigida per Jorge Moragas i Jorge Fernández Díaz, ha demostrat ser un gran fracàs. Des de fonts periodístiques de Madrid s'afirma que Rajoy, per primera vegada, s'ha mostrat molest i enfadat amb aquests dos personatges, que són tant de la seva confiança.
Opinió
Via Catalana i trajectòria per poder decidir
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Malgrat els mitjans posats en marxa per part de l'Estat per tal d'aigualir la Via Catalana, la resposta social va ser espectacular, tant per la quantitat de ciutadans que varen sortir al carrer com per la composició i la manera de manifestar-se.
 ·
La fotografia
El 9-N, Votarem!
La Diada de Catalunya 2014, marcada per la gran concentració de la V, s'ha convertit en l'aval inqüestionable de la consulta del proper 9 de novembre.
 ·
TribunaTV
L'ANC i Ã’mnium busquen 100.000 voluntaris
 ·
Crònica · Política
Els funcionaris de la Delegació del Govern senten ridícul de la seva delegada
48 hores abans de la Diada de l'Onze de Setembre i de la posada en marxa de la V, la delegada del govern, María de los Llanos de Luna, va dir a alguns dels seus col·laboradors que les ordres de l'Estat sobre la participació a la V eren que no hi hagués més de 500.000 manifestants presents.
 ·
Llibres / revistes
414 dies de setge
 ·
Recull de premsa
Soler: "Sense les urnes, el problema serà cada cop més gros"
"La unitat cromàtica que els helicòpters mostraven en enfocar la Gran Via i la Diagonal hauria de trobar resposta en el Parlament, en una estratègia comuna dels partits pro consulta".
 ·
Recull de premsa
Rahola: "Faran seus els versos de Machado que diuen que Castella 'desprecia cuanto ignora' i negaran la realitat?"
"Espanya ja no és la del segle XIX ni la del segle XX i ha de resoldre per la via política el que ja no pot resoldre per la violència".
 ·
Crònica · Informe SIC
Exigeixen que l'Estat ensenyi "el paquet"
Cada vegada l'unionisme està més negitós. La desesperació i la crispació els fa perdre els papers. I els sectors més sensats de l'unionisme són conscients que la no alternativa que ells representen no té recorregut. La seva teoria que amb dos o tres escàndols --com l'afer Pujol-- es provocarà una desinflada del sobiranisme no ha funcionat. I això desespera aquells qui han dissenyat la política d'enduriment i enfrontament directe amb el sobiranisme.
 ·
Crònica · Política
Els arguments del referèndum d'autodeterminació
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La prohibició de la consulta del 9 de novembre per part del Regne d'Espanya acabarà de demostrar que la impossibilitat d'exercir el dret a decidir dins la legalitat espanyola. El poble català haurà de reclamar un referèndum d'autodeterminació a les Nacions Unides, per tal que el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol deixi de ser un afer intern espanyol.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí