Divendres, 16 de desembre del 2011 | 20:05
 ·
Crònica · Madrid
A Rajoy se li perdona tot
Mariano Rajoy ha situat CiU com a soci preferent per aquest principi de legislatura, i Duran i Lleida no ha dubtat a allargar-li la mà. La reivindicació del pacte fiscal es manté, però li perdona l'ofensiva contra la llengua a l'escola i celebra que posi a presidir el Senat l'home que va recórrer les prohibicions de curses de braus.
 · El portaveu d'Amaiur al Congrés, Mikel Errekondo
El portaveu d'Amaiur al Congrés, Mikel Errekondo
Crònica · Euskal Herria
Vibracions negatives
Les coses han canviat a Euskadi, però el PP continua pensant amb les vísceres i no amb el cap: el partit de Mariano Rajoy desaprofita la primera oportunitat que té per fer un gest de distensió.
 ·
Crònica · Anàlisi política
Amaiur: 'dura lex, sed lex'?
L'estat d'excepció sembla no tenir fi per a l'independentisme basc. La decisió de la Mesa del Congrés dels Diputats de negar el grup parlamentari a Amaiur només es pot entendre des d'aquesta perspectiva.
 ·
Crònica · País Valencià
En mans de delinqüents
La primera setmana del judici a Francisco Camps ha deixat clar que la seua absolució es fonamenta en dos pilars incòmodes, si més no. El primer i principal, les declaracions exculpatòries d'un pres, d'un presumpte corrupte i d'un culpable confès.
 ·
Notícia · Llengua
Desapareix el català dels mapes de Google
El servei de mapes de Google ha canviat sobtadament aquesta setmana el nom en català de carrers, places i vies públiques per la seva traducció al castellà. L'empresa ha vinculat aquest fenomen a una errada en l'actualització de la base de dades.
 ·
Notícia · Política
El Govern descarta la insubmissió fiscal
Francesc Homs respon així a les demandes que ERC, ICV i SI van fer a l'executiu català de posposar els pagaments a l'Estat enlloc de perjudicar proveïdors i funcionaris.
 ·
Notícia · Política
Montilla admet que el "PSC ha tocat fons" però reivindica la feina del tripartit
El primer secretari del PSC entona el 'mea culpa' tot i que no s'està de dir que el model de finançament que van assolir és el "millor" de la història de Catalunya.
 ·
Notícia · Illes Balears
PSM-IV-ExM proposa una reforma de la llei electoral perquè sigui més representativa
El grup parlamentari del PSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat una proposició de llei de modificació de la llei electoral de les Illes Balears, amb l'objectiu de fer-la més representativa i que faciliti de manera més efectiva la pluralitat política.
 ·
Notícia · Política
Bosch: "La decisió de la mesa del Congrés és un cop a la pluralitat"
El portaveu d'ERC critica la decisió d'impedir a Amaiur formar grup propi afirmant que "es castiga l'independentisme però es permet a UPyD formar grup"

 ·
Notícia · Història
'Catalunya. One nation, Two states': història de l'anorreament de la Catalunya Nord
El llibre de l'antropòleg Alexander Alland i la filòlga i traductora Sonia Alland tracta la història de la Catalunya Nord des d'un punt de vista acadèmic i acurat per descriure l'objectiva pugna eterna d'aquesta societat en contra les agressions que pretenen fer-la desaparèixer.
 ·
Recull de premsa · Política
Miquel Sellarès: "Tot fa pensar que hi ha una ofensiva contra el nostre projecte nacional"
"Part de la nostra classe política continua amb el lliri a la mà, i parlen de pacte fiscal; d'altres, d'independència, etc.".

 ·
Recull de premsa · Política
Salvador Cardús: "El Govern de CiU utilitza la independència com a moneda de canvi per a un simple pacte fiscal?"
El sociòleg Salvador Cardús veu difícil que el Govern de Mas aconsegueixi el seu principal objectiu d'aquesta legislatura: el pacte fiscal.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí