Dimecres, 31 d'octubre del 2012 | 19:39
Opinió
La convicció
Isidre Palmada
Professor
Davant la reiterada i quotidiana insistència de La Vanguardia i Josep Cuní de què els catalans advoquen per un pacte amb Espanya, penso, com el President Mas, que la majoria ha franquejat el Rubicó i els catalans tenen molt clar que l'única solució és la independència.
Crònica · Política catalana
CUP, SI, el 3% i el vot útil a Barcelona
Roger Buch
Politòleg
En el nostre sistema electoral existeix la barrera del 3%. Això vol dir que només poden obtenir representació aquells partits que superen el 3% de vots vàlids en aquella circumscripció. En aquesta convocatòria, pel nombre d'escons en joc, aquesta barrera només afecta Barcelona, on s'elegeixen 85 dels 135 diputats al Parlament. En les eleccions de 2010 el cost del diputat en vots el va marcar el darrer diputat d'ICV, amb 24.193 vots. Això  vol dir que cada "pack" de 24.193 vots sumaria un diputat. Així, arrodonint a 25.000 vots, un partit amb 75.000 vots obtindria 3 diputats i un amb 200.000 vots, 8 diputats.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Esquerra reblanida, esquerra robusta i autodeterminació
Ivan Mambrillas
L'autodeterminisme en l'esquerra de matriu psuquera ha complert, en aquests anys de democràcia postfranquista, la mateixa funció tristament compensatòria que el federalisme en l'esquerra socialdemòcrata.
 ·
TribunaTV
La voluntat d'un poble
 ·
Notícia
La Generalitat distingeix Martí Gasull amb la Creu de Sant Jordi
En la cerimònia d'entrega, el president Mas ha comparat l'etapa que viu Catalunya a dia d'avui amb l'ascensió a una muntanya, en memòria de Martí Gasull, qui va morir el passat setembre a l'Himàlaia com a conseqüència d'un allau de neu.
 ·
Recull de premsa
Cardús: "El PSC hauria d'acompanyar el procés fins a la consulta"
"Al PSC no li hauria de ser tan difícil afegir-se a aquesta majoria, vist que és capaç de reclamar escenaris infinitament més llunyans com el d'un federalisme espanyol".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Catalunya segueix necessitant un PSC nacional
Durant els inicis ─i més enllà─ de la Transició democràtica, el PSUC va ser una eina essencial per al restabliment de l'autonomia i per al manteniment de Catalunya com un sol poble, aplicant una política d'integració lingüística i nacional.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí