Dijous, 15 de desembre del 2016 | 16:36
 ·
Crònica · Afers religiosos
El Papa beneeix la "no violència activa" i la desobediència civil
El Papa Francesc dóna suport a la "no violència activa" en l'acció política i posa com exemples a activistes que han practicat la desobediència civil davant dels poders establerts.

 ·
La fotografia · Política
Puigdemont: "Davant del populisme constitucional de l'Estat nosaltres responem amb democràcia"
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat avui, en una compareixença informativa, que la decisió anunciada ahir pel Tribunal Constitucional "confirma una vegada més que hi ha un determinat populisme constitucional al qual recorre l'Estat, que consisteix a dir que els catalans no tenim dret a  votar i, si votem, no val". "
 ·
Notícia · Seguretat
Borràs: "Ahir un de la CUP em deia que el seu partit propugna la desobediència, però a la vegada demana que els mossos obeeixin directrius polítiques"
En una entrevista concedida a Vilaweb el periodista Jordi Borràs  afirma que té constància  que "a moltes estructures de la Generalitat s'han canviat els comandaments i els càrrecs de confiança per poder encarar la fase més decisiva del procés" i es pregunta en referència als Mossos d'Esquadra "Es poden encarar els mesos que vénen sense fer aquests canvis als comandaments dels Mossos?".
 ·
Notícia · Política
Rovira: "No tindria sentit que la Unió Europea no treballés conjuntament amb moviments europeistes i democràtics"
La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha participat  a la cerimònia d'entrega del premi d'honor a l'ex primer ministre d'Escòcia i actual membre de l'Scottish National Party al Parlament de Westminster i portaveu d'afers internacionals del partit, Alex Salmond.
Opinió · Política
Diàleg, postveritat i imperialismes
Xavier Ginesta
Periodista i professor del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
Sembla el món al revés, o si més no des de la capital de l'Estat ho intenten treballar d'aquesta manera. El nou govern del Partit Popular –potser sabedor que ja no pot fer i desfer com si res perquè no té majoria absoluta i

 ·
Recull de premsa · Nació Digital
Amateurs contra professionals
L'afer de les detencions de diferents membres de la CUP per part dels mossos d'esquadra i el seu lliurament posterior a la guàrdia civil per a ser duts a l'audiència nacional, a Madrid, ha tornat a deixar al descobert les nostres pròpies febleses.
 ·
Recull de premsa · Política
Graupera: "Un no com una catedral, un no carregat de grandesa, un no fins que entenguin que és el referèndum i res més".
En un article a l'Ara Jordi Graupera afirma que" només en els contextos de repressió s'entén per diàleg que hi ha un poderós que fa una concessió a la mida dels seus prejudicis sobre tu, amb la intenció d'humiliar-te, i que tu l'has d'acceptar per mostrar que no ets antidialogant".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí