Dijous, 13 de febrer del 2014 | 17:23
 ·
TribunaTV
TribunaTV entrevista en exclusiva a Josep Rull
Opinió
Europa hi ha d'intervenir
Miquel Strubell
Sociolingüista
Europa ha d'intervenir. No vull semblar melodramàtic. No és que demani que Europa enviï els tancs per garantir l'exercici del dret democràtic dels catalans de manifestar la seva voluntat sobre el futur de Catalunya (democràtic i universal) o, com en el cas d'Escòcia, de decidir el seu futur. Però queda molt clar que els contraris a la dissolució d'Espanya (segons ells mateixos: "España sin Cataluña no sería España", va reconèixer a Roma un ministre del govern espanyol) estan fent servir la Unió Europea com a arma contra els catalans.
Opinió
S'imposa un canvi de paradigma
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Les dades que facilita el CIS ens mostra que el PP comença a desgastar-se i que la intenció de vot dels ciutadans espanyols li fa pagar un cost, al meu entendre modest.
 ·
Notícia
Josep Rull: "Com pot ser que davant dues realitats tan similars (Escòcia i Catalunya) hi hagi dues reaccions tan diferents?"
El Secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha indicat que "tan important com el dia D (el dia de la consulta) és el dia D menys u i el dia D més u" i ha assegurat exclusiva a TribunaTV que cal eixamplar la majoria a favor de l'estat propi perquè "és l'única clau d'accés a la llibertat".
 ·
Crònica · Internacional
Suïssa no és xenòfoba
Marc Costa
Advocat i politòleg
Els ciutadans suïssos han aprovat per referèndum, amb un estret 50'3% dels vots, tornar a establir quotes anuals i contingents per limitar la immigració i renegociar l'acord de lliure moviment de persones amb la Unió Europea, introduint novament de ple la problemàtica de la immigració dins les agendes polítiques dels diferents països europeus.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Tena i Totosaus, catòlics catalans que deixen petjada
Pere Tena (bisbe auxiliar emèrit de Barcelona), de 86 anys, i el sacerdot Josep Maria Totosaus, 81 anys, són dos catòlics catalans morts aquest febrer i que deixen petjades de fe cristiana.
 ·
Recull de premsa
Forcadell: "Si l'unionisme oblida prohibicions i dóna arguments, hi haurà debat i la gent podrà decidir"
"Els catalans unionistes han d'estar molt preocupats per la falta de projecte i d'imaginació del govern espanyol [...] davant de l'empenta independentista."
 ·
Recull de premsa
Villatoro: "No crec que la Generalitat s'hagi de proclamar explícitament insubmisa. No li toca"
"La consellera Rigau està fent, al meu parer, el que ha de fer. Però em sembla que la societat catalana i el Parlament tindran ara l'ocasió de fer aquest gest de resistència democràtica i pacífica triant la seva legislació pròpia".
 ·
Crònica · Política
L'imperatiu moral de desobeir la justícia colonial
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els ensenyaments de Gandhi imposen el deure moral de desobeir les lleis injustes. Aquest imperatiu ètic s'ha d'aplicar a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que imposa el castellà com a llengua del 25% de les assignatures a cinc escoles catalanes.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí