Dijous, 24 de setembre del 2015 | 16:18
Opinió · Política
Adéu a l'espanyolitat
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC

L'espanyolitat no són les persones, és un concepte. L'espanyolitat és la manera de fer d'un estat que defuig la lògica i la raó i la substitueix per una mena d'obcecació que voreja el fanatisme i que amara el conjunt de l'arquitectura institucional, pública i privada, d'aquest estat.

 ·
Crònica
Raons cristianes per votar independència
Els cristians tenen moltes raons per votar a favor de la sobirania o independència de Catalunya:

EL VOT LEGíTIM. "No correspon a l'Església proposar una opció concreta, però defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles".Ho afirma l'episcopat català. El independentisme és una d'aquestes opcions legítimes.
 ·
Recull de premsa
Roca: "Llibertat i respecte"
En un article a la Vanguardia Miquel Roca reflexiona sobre l'actitud amb la que caldrà encarar el dia 28 tant els perdedors com els guanyadors. Així per Roca "sigui quin sigui el resultat electoral a partir del 28-S serà molt important reforçar la cohesió interna. Els que guanyin hauran de saber guanyar i els que perdin hauran de saber perdre"
Opinió · Política
Jo acuso Botín, Fainé, González, Oliu, Ron, Goirigolzarri
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
M'indigno com Émile Zola  i acuso als presidents dels sis principals bancs espanyol per amenaçar els ciutadans de Catalunya si voten les candidatures "Junts pel Si" i la CUP. Ho han fet  mitjançant el que pretenciosament anomenen "Declaració Institucional" de l'"Asociación Española de Banca" i la "Confederación Española de Cajas de Ahorro",
 ·
Crònica · Política catalana
L'escàndol de La Vanguardia i el grup Godó
El grup Godó, històricament sempre ha fet "la puta i la ramoneta" amb el poder. Les sucoses subvencions per a la premsa de la Generalitat, del Govern de l'Estat i de les empreses de l'Ibex-35 han condicionat de sempre la seva línia editorial, tot i els intents d'alguns dels seus directors de voler fer un diari amb credibilitat i independent, com també molts del seus professionals en plantilla i col·laboradors.
Opinió
Llibertat
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
En una obra publicada el 1861, l'historiador  francès  Joseph Napoléon Fervel escrivia  "La tendresa dels catalans per la llibertat no és, en el fons, res més que, un amor exclusiu per la independència absoluta." Molts anys més tard, Jaume Aiguader justificava
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí