Dilluns, 6 d'octubre del 2014 | 20:32
Crònica · Política catalana
"'Pero sobretodo no queremos'"
Aquest lapsus de Rajoy és eloqüent: ell sap que, si hi hagués acord polític, els obstacles jurídics s'esvairien instantàniament. Va passar durant la II República, quan Catalunya va votar el referèndum de l'Estatut abans que s'aprovés la Constitució, i va tornar a passar l'any 1977, quan el Govern espanyol va restablir la Generalitat per decret llei, sense que hi hagués ni Constitució ni Estatut.
 ·
Llibres / revistes
L'hora de tots
Crònica · Madrid
Madrid no entén que això va de dignitat
Sovint des de Catalunya costa d'entendre que Madrid no mogui fitxa política davant d'una mobilització ciutadana sense precedents a Europa, forma sostinguda des del 2012. Ens preguntem com pot ser que el govern espanyol (amb la complicitat del PSOE) només embesteixi, prioritzant la voluntat de vèncer a la de convèncer. La resposta: perquè hi ha alguna cosa profunda que no han entès.
Opinió
Duran: preparar l'hora dels adéus
Miquel Sellarès
Periodista
Abans de començar aquest article vull manifestar la meva amistat i respecte amb Josep Antoni Duran i Lleida durant més de 30 anys. He entès durant anys la seva política, l'estratègia que ell duia a terme, tot i no haver-la compartit mai.
Opinió
Trepitgem ferm...
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
Estem vivint uns dies carregats d'intensitat i d'una gran tensió emocional i política. I tot apunta que ambdues tensions aniran en augment. El divendres 3 d'octubre va ser un d'aquests dies tensos.
 ·
La fotografia
Els municipis catalans fan història
De nou, una jornada per a la història del país. Més de 900 alcaldes d'arreu, en representació de més del 95% de municipis de Catalunya, han reclamat la independència de Catalunya i la creació d'un estat propi al Palau de la Generalitat.
Opinió
6 d'octubre de 2014
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Avui 6 d'octubre fa vuitanta anys dels coneguts com a fets d'Octubre. En aquesta data, l'any 1934, Lluís Companys proclamava l'Estat Català de la República Federal Espanyola.
 ·
Recull de premsa
Culla: "On són, en el debat espanyol, el pluralisme, la discrepància i la llibertat d'expressió sobre la qüestió catalana?"
"De veritat no hi ha a les Espanyes un escriptor, artista o filòsof simpatitzant amb les aspiracions de la majoria parlamentària catalana, però que no gosa fer-ho públic per por de boicots i amenaces?"
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Política
Tenen por, molta por
Marc Costa
Advocat i politòleg
Si algú encara tenia cap dubte, els darrers esdeveniments han deixat prou evident el pànic que l'Estat espanyol té que el poble català pugui ser consultat democràticament sobre el seu propi futur polític, judicialitzant un procés que és merament polític i que s'hauria de resoldre políticament.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí