Dilluns, 13 de juliol del 2015 | 13:34
Opinió · Política catalana
Mentre uns es discuteixen, altres construeixen.
Jaume Marfany
Filòleg
"La Constitució catalana no ha de ser només dels independentistes, ni dels polítics ni dels experts, ha de ser de tothom." Aquest era el lema que figurava en un dels cartells que rebien els participants al 1r Debat Constituent d'Osona,

Opinió · Política catalana
UDC i Demòcrates de Catalunya
Miquel Sellarès
Periodista
Avui toca explicar el per què del meu reiterat interès en defensar, tot i estar-ne ideològicament molt allunyat, a UDC. Fa més de quaranta-anys un gran patriota d'Unió, Ferran Camps, mort ja fa molt de temps, em va adreçar a una oficina d'una empresa tèxtil de la Ronda Universitat de Barcelona.
 ·
La fotografia · Política catalana
Demòcrates de Catalunya retorna la dignitat nacional als demòcrata-cristians
Més de mil persones es van aplegar, ahir diumenge, a la sala Barts de Barcelona per constituir un nou partit: Demòcrates de Catalunya. Aquest fonamenta la seva creació en membres provinents de gran part del sector històric d'UDC, de  l'ala sobiranista d'aquest i de  gran part de l'aparell de comarques.

 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb un repte tan gegantí, i un estat espanyol a l'ofensiva, ens hem de preguntar si Catalunya es pot permetre interregnes."
El periodista i historiador, Toni Solé, reflexiona al diari Ara sobre la possibilitat d'elaborar una llista cívica sense polítics de cara al 27-S i sobre els pros, els  contres i  les dificultats de la mateixa.
 ·
Recull de premsa
Llansana:"Hem treballat molt i encara ens queda el més difícil: construir un estat."
En un article al Punt Avui la periodista Marina Llansana reflexiona sobre la importància que va tenir la Manifestació del 10-J: "Encara no tenim prou perspectiva històrica per avaluar la importància d'aquella manifestació, però segurament el temps fixarà el 10-J com la data d'inici del procés independentista català."
Opinió · Política catalana
L'acord necessari o el possible?
Pere Pugès
Cofundador de l’ANC
Fa uns sis anys, quan vam començar això que hem anat coneixent com a "procés", en algunes coses de fons estàvem més o menys on encara som. Els primers papers que varen servir per emmarcar la feina del grup inicial del que va acabar originant l'ANC ja deien que els partits polítics podrien acabar sent una eina útil o un escull.


 ·
Crònica · Política catalana
27S: Prou de perdre el temps.
Tot i el gran respecte que em  mereixen l'ANC i l'Ómnium amb els seus respectius esforços per elaborar una candidatura guanyadora de cara al 27S, així com  les fermes actituds de Josep Rull,  Marta Rovira i Quim Arrufat per trobar una sortida unitària, cal exigir-los que deixin de perdre el temps i ,que en un màxim de vuit o deu dies, posin la locomotora del tren que ens ha de conduir a la llibertat en marxa.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí