Dimarts, 23 de desembre del 2014 | 19:35
 ·
Notícia
Tribuna.cat us desitja bones festes
Des de l'Associació Tribuna Catalana volem felicitar els nostres lectors i col·laboradors per aquestes festes i comunicar-los, també, que des del 24 i fins el 29 de desembre farem una aturada en l'actualització del nostre diari digital.
Crònica · Política
Alts i baixos
Miquel Strubell
Sociolingüista
Em demano sovint si la tendència sovintejada dels culers a passar de l'eufòria a la desesperació amb un sol resultat advers forma part de la genètica (o l'epigenètica, que tothom diu ara en casos com el que comento) dels catalans. No ho sé segur, però sí que tinc clar que, a diferència del que diu la psicologia --tendim a suprimir el record dels fets adversos, i mantenim més vius el dels fets positius--, sembla que en el procés cap a la independència tenim una predisposició a fer més cas a les enquestes que aparentment mostren que el suport a la independència va a la baixa (la caverna mediàtica hi col·labora, és clar).
Opinió
Serenitat
Fèlix Martí
President Honorari de Linguapax Internacional
Les dificultats que observem en el diàleg entre els principals actors institucionals que hauran de consensuar una estratègia i un calendari per aconseguir un estat per Catalunya posen de manifest les enormes resistències que hauran de superar en un procés que probablement serà més llarg del que la societat mobilitzada desitjaria.
Opinió
Podemos fa salat
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
La irrupció de Podemos a Catalunya és un esdeveniment de gran rellevància que el sobiranisme, i en especial l'esquerra nacional, ha de saber llegar amb cura. I amb respecte.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
2014: Reflexions i conclusions tecnològiques
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
Estem a punt de cloure un any que, a nivell de país, ha marcat un abans i un després per a Catalunya. Podríem definir-lo com un autèntic "Any Zero". Un any en el qual la ciutadania, la societat civil s'ha erigit com la veritable protagonista.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Què collons aplaudiu, beneits de la Vall d'Hebron?
Ivan Mambrillas
La insídia consisteix a al·ludir l'episodi de l'abraçada sense elucidar-ne el sentit, sense fer-la políticament intel·ligible, a fi d'activar tots els sobreentesos que convoca la imatge, de situar-la connotativament en una seqüència d'escenes històriques que testimonien traïcions de classe i venalitats polítiques vàries.
 ·
Crònica · Afers religiosos
La vida del monjo Taxonera és una crida a la unitat sobiranista
La vida del monjo Marc Taxonera, mort en la matinada del 19 de desembre als 95 anys, ha estat al servei de l'Església, del seu monestir de Montserrat i de la plena sobirania de Catalunya.
Opinió
Genis de país
Josep Poblet i Tous
President de la Diputació de Tarragona
Les comarques de Tarragona poden presumir d'haver inspirat grans genis de la cultura. Les obres d'Antoni Gaudí, Joan Miró, Pablo Picasso o Pau Casals preserven com un tresor el millor del paisatge geogràfic i humà d'aquest indret privilegiat que habitem.
 ·
Recull de premsa
Culla: "Són admirables la imaginació i l'enginy d'alguns opinadors hostils a l'independentisme"
"La penúltima ocurrència a aquest propòsit consisteix a descobrir, entre grans escarafalls retòrics ("enorme frau polític", "anomalia legal"...) que Catalunya no s'ha dotat des del 1980 d'una llei electoral pròpia, cosa que ens converteix en un país "de baixíssima qualitat democràtica"".
 ·
Recull de premsa
Llansana: "Som molts més dels que ells volen i diuen"
"Quan tinguem data per votar ens tornarem a mobilitzar per convèncer els indecisos, i per guanyar. I per desmentir amb fets, una vegada més, els teòrics del suflé".
Opinió
Candidatures? Parlem de futur
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
Una bona amiga de l'Assemblea em deia l'altre dia: "hauríeu d'aconseguir que a la sobretaula de Nadal les famílies parlin de les perspectives de futur del nou país independent, i no pas que comencin a llançar-se els plats pel cap parlant de candidatures." Crec que té tota la raó del món.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí