Dimecres, 13 de juliol del 2016 | 17:35
 ·
Crònica · Societat civil
El proper pas de l'Assemblea

Aquesta setmana milers de socis de l'Assemblea Nacional Catalana tindrem l'ocasió de ratificar o rebutjar una proposta del seu Secretariat Nacional sobre el nostre posicionament pel que fa al full de ruta del procés independentista.

Opinió · Política catalana
Declaració d'independència
Isidre Palmada
Professor
Què necessita una nació per a ser reconeguda? Que el poble segueixi una direcció política autòctona, amb tot i per tot. Servirien, aleshores, les legislacions d'altres, en aquest territori? Solament les consentides pel govern d'aquest país. Les altres no les aplicaria ningú. Amb aquest panorama, el món reconeixeria, obligatòriament, aquesta nació com un estat independent.
Opinió · Política catalana
Estic independentista
Miquel Strubell
Sociolingüista

Tot sovint jo (i tanta gent!) som titllats d'"independentistes", sovint per persones que s'autodescriuen com a "no nacionalistes" s'afanyen a ficar-se una samarreta vermella i cridar com energúmens (tant com altres, vestits amb samarretes diferents!).

 ·
La fotografia · Política
Celebració dels 40 anys de la històrica Assemblea de Barcelona
Dilluns 11 de juliol del 2016, 40 anys després de l'Assemblea de Barcelona celebrada a l'església de Sant Medir en la qual CCOO va constituir-se en sindicat, es van celebrar dos actes commemoratius a Barcelona.
 ·
Crònica · Nació Digital
El tàndem Pascal-Bonvehí capgira els moviments interns a la "nova CDC"
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
L'anunci de la retirada de Jordi Turull de la cursa pel lideratge del Partit Demòcrata Català ha vingut acompanyada de l'anunci de la candidatura encapçalada pel tàndem Marta Pascal-David Bonvehí. Dirigents joves per una etapa que es vol de nou començament.
 ·
Notícia · Política catalana
Demòcrates i la nova convergència cada dia més allunyades
Tot sembla indicar que la relació entre CDC (Ara PDC ) i Demòcrates de Catalunya no passaria pel seu millor moment. Així, els democristians no amagarien el seu malestar pel nom escollit pels antics convergents, Partit Demòcrata  Català, i no descartarien anar als tribunals. "Aquest cap de setmana s'ha creuat la vella política en el nostre camí. Hem topat amb la supèrbia" afirmava Antoni Castellà.
 ·
Notícia · Comunicació
La Vanguardia comunica a Xavier Antich que no li publicarà cap més article
La Vanguardia ha decidit prescindir de Xavier Antich després de disset  anys en els que el filòsof escrivia en aquest diari habitualment. Hi ho ha fet després que Antich escivís un dur article contra l'actual ministre de l'Interior, Jorge fernández Díaz  "Un Estat que manté aquest home com a ministre de l'Interior mereix el més absolut dels menyspreus".
 ·
Notícia · Societat civil
ANC, CdelaD, CCN i Sàpiens, amb la col.laboració de l'Ateneu Barcelonès, celebraran els 130 anys del famós Miting del Novetats
El  proper dilluns 25 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, diverses entitats sobiranistes celebraran un acte conjunt per recordar i commemorar el 130è aniversari del primer discurs netament independentista que es va fer en un gran acte públic.

 ·
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: "El PDC neix amb un intens debat d'idees i amb una militància que demostra convenciment i personalitat"
En un article a la Vanguardia Pilar Rahola ens diu respecte el congrés de CDC que "L'èxit més notable del congrés convergent ha estat la seva capacitat de desmentir tots els titulars prefabricats, tant els generats pels opositors polítics com pels tertulians previsibles.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Espada: "El projecte ambigu del carril central els pot portar a allò de qui molt abraça poc estreny i quedar presoners del passat".
En un article al Punt Avui el periodista, Ferran Espada, afirma "La desaparació de Convergència Democràtica de Catalunya és un fet històric. Poca broma! L'organització política fundada l'any 1974 a Montserrat ha marcat els designis del país durant dècades.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí