Dimecres, 20 de abril del 2011 | 19:53
 ·
Crònica · Política catalana
El Fons de Competitivitat alimenta els dubtes
El govern d'Artur Mas intenta evidenciar, un cop més, la sabuda dependència del PSC envers el PSOE. En aquesta ocasió ho fa a costa del Fons de Competitivitat, una contrapartida de l'acord de finançament signat l'estiu de 2009 que Artur Mas reclama que es liquidi enguany -tal i com s'havia fet en altres ocasions- i que el govern espanyol no vol pagar fins l'any 2013.
 ·
Entrevista · Política
"No estem disposats a entrar a l'Ajuntament per la porta del darrera"
Xavier Monge
Cap de llista de la CUP a Barcelona
Per primera vegada la CUP es presenta a les eleccions municipals de Barcelona i ho fa de la mà de tot un seguit d'integrants de moviments socials de la ciutat. De fet irrompen com a coalició amb 'Alternativa per Barcelona' i inclouen d'altres sectors no vinculats a l'esquerra independentista.
 ·
Crònica · Pla de lleida
I el populisme i les CUP
Ivan Mambrillas
No tot populisme resulta abjecte o igualment reprovable. No acaba de disgustar-nos, per exemple, aquell populisme antimonàrquic sempre prest a denigrar els Borbons -des dels més vetustos fins als més recents- assimilant-los a la figura del superparàsit: és clar que una tal assimilació no exhaureix la complexitat del fenomen Borbons espanyols del segle XXI, però en cap cas no podem dir-ne que pequi d'extrema parcialitat.
 ·
Crònica · Madrid
Madrid: Bon vent i barca nova
A la sempre cofoia ciutat de Madrid, on el poder es mira el melic amb delit, ni saben que un bon grapat de catalans ha dit prou i ha votat a favor de la independència. Lluny de neguitejar-se, encara han tancat més l'aixeta a Catalunya per ofegar el personal i donar arguments als qui ja han arribat a la conclusió que només queda el camí del "bon vent i barca nova".

 ·
Crònica · Anàlisi política
Qüestions derivades del fons de competitivitat
Marc Sanjaume
Politòleg
L'aixecada de camisa del nou model de finançament va camí d'adquirir dimensions antològiques; només cal fer un cop d'ull a la caixa de la Generalitat per adonar-se'n. El saldo públic del Principat continua més que mai lligat a la voluntat de Madrid.
Opinió · Política
Siguem lleials als federalistes
Jaume López
Politòleg
"El pacte fiscal és la primera estació en el camí del dret a decidir". Amb aquestes paraules, contundents i clares, expressa el govern de Convergència i Unió una de les seves -possiblement la principal, juntament amb les "tisorades"- idees força.
Opinió · Política
Manuel Carrasco i Formiguera no era el millor exemple
Josep Poca
Escriptor
No penso discutir-li al secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, la reivindicació de "la centralitat" política que defensa històricament el seu partit, però tinc la impressió que no va escollir la millor ocasió ni es va encomanar al millor sant.
Opinió · Política
L'AVT, el 'Tea party' del PP
Sergi Sol
Periodista
Només calia fer una ullada a la darrera manifestació convocada per l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) per certificar la deriva ultra tramuntana d'aquesta organització finançada sucosament a càrrec del pressupost públic.
 ·
Notícia · Societat civil
Lleialtat amb el pacte fiscal a canvi de suport al referèndum d'autodeterminació
Aquest és el tracte que han presentat els promotors de la ILP per convocar un referèndum oficial d'autodeterminació: tenir una actitud "lleial" durant les negociacions del pacte fiscal a canvi del suport de CiU a la Iniciativa.
 ·
Crònica · País Valencià
El zaplanisme morirà matant
Benidorm, ciutat turística com poques, alhora és un punt neuràlgic de la política valenciana. Si fa no fa compta 70.000 habitants, però n'han aportats de tan insignes com Eduardo Zaplana i Leire Pajín, a més d'oferir episodis que han obert diaris i més diaris.
 ·
Notícia · Esport i Ciutadania
Una nova cita amb la història?
Mestalla serà l'escenari on el FC Barcelona intentarà aconseguir la copa davant l'etern rival. Dos anys enrere, els blaugrana van iniciar al mateix camp i en la mateixa competició el camí cap al triplet i a la consecució de la millor temporada de la història del futbol.
 ·
Notícia · Societat civil
"Volen TV3 'cautiva y desarmada'"
"Les condicions que posen per rebre TV3 són de l'any 39. El tercer múltiplex és una història del govern, si fos per ells en demanarien 24".
 ·
Crònica · Internacional
Finlàndia, última etapa de l'onada populista
Toni Reig
Periodista
Durant les últimes dècades, el procés de globalització i l'evolució de la Unió Europea ens està portant una onada de populisme que recorre el nostre continent i que ara acaba de manifestar-se amb força a les eleccions de diumenge passat a Finlàndia.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí