Dilluns, 28 de novembre del 2016 | 13:15
Opinió · Política
Necessitem un De Gaulle
Isidre Palmada
Professor
Com diu J. D. Bezsonoff, tres anys abans d'acceptar la independència d'Algèria, De Gaulle jurava i perjurava que la tricolor MAI se n'aniria. Tanmateix, va adonar-se de la correlació de forces. L'independentisme estava madur. I obstinar-se, provocava, només, dany i dolor.
Opinió · Política
La deriva vergonyant del PSC
Jaume Marfany
Filòleg
El guió traçat per l'Estat espanyol es compleix amb total exactitud i rigorositat. Ahir, el ple del Congrés dels Diputats va aprovar, per 248 vots a favor i 91 en contra, el suplicatori del Tribunal Suprem per poder jutjar penalment l'exconseller de la Presidència, Francesc Homs, pels suposats delictes de desobediència i prevaricació en l'organització de la consulta del 9N de 2014.

 ·
Notícia · Cultura
Presentació, demà, del llibre "Periodisme amb microscopi", la tercera immersió en el gènere de la crònica de Xavier Ginesta

La presentació de l'obra es farà demà a Barcelona a la llibreria Altaïr,. Aquesta s'iniciarà a les 7 de la tarda i inclourà amb un diàleg entre l'autor, l'escriptor i alpinista Eduard Sallent, i el degà de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic-UCC, Xavier Ferràs.

 ·
Notícia · General
Sobre pobresa energètica
Ara que han passat ja algunes setmanes de l'incendi en el que  va morir una senyora de 81 anys a Reus, es poden treure un conjunt de conclusions amb més serenitat.La primera és la de la causa. Sovint ens trobem a la nostra feina que es busca la causa immediata. En aquest cas tot apunta a una espelma.
 ·
La fotografia · Política catalana
Es crea el Consell Consultiu de Diplocat
El president Puigdemont  ha encapçalat la reunió del Ple del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), en el decurs de la qual s'ha aprovat la creació d'un Consell Consultiu que s'encarregarà d'assessorar i orientar les actuacions d'aquesta institució.
 ·
Notícia · Política catalana
ERC i PDECat denuncien les amenaces aparegudes a les seves respectives seus de l'Hospitalet
Divendres al matí van aparèixer pintades a la seu d'ERC i JERC de l'Hospitalet amb amenaces directes on es fa una crida a "que vuelvan los GAL". Els republicans titllen aquest atac "d'injustificable i afirmen que és fruit de declaracions intencionades que busquen vincular directament l'independentisme amb una suposada situació de fractura política inexistent a la nostra ciutat.
 ·
Notícia · Política
Germà Bel analitza les relacions entre Catalunya i Espanya
L'economista i el diputat de Junts pel Sí al Parlament, Germà Bel, analitza les relacions entre Catalunya i Espanya en un capítol inclòs en el llibre de referència que acaba d'editar l'Institut d'Estudis Catalans: Raó de Catalunya. La societat catalana al segle XXI.
Opinió · Política
Probable nou estil polític repressiu
Jordi Porta
El context social que estem vivint fa pensar sovint que les condicions bàsiques per donar valor a la democràcia com a sistema polític i social per garantir la realització de la voluntat de la majoria de la població, que es compta que ha d'estar ben informada, està en una situació complicada.
 ·
Recull de premsa · Economia
Mas-Colell: "Negociar el finançament?"
En un article a l'Ara Andreu Mas-Colell afirma que respecte a una possible revisió del sistema de finançament autonòmic que "la posició catalana de participar poc en un procés multilateral de discussió és la correcta. I ho és per una raó política de fons i per una de relacionada amb les peculiaritats del model de finançament"
 ·
Recull de premsa · Política catalana
López-Bofill: " Sembla, doncs, que "tots som patriotes" menys els independentistes catalans que no sé si amb aquests discursos ens explicarem al món"
En un article al Punt Avui el professor de Dret de la UPF, Hèctor López Bofill,  afirma que "La constant associació entre sobirania i legitimitatdemocràtica (la qual, per cert, el Tribunal Constitucional espanyol no va tenir cap problema a fulminar) té alguns punts desconcertants".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí