Divendres, 29 de juny del 2012 | 19:20
Crònica · Madrid
Les coses d'en Pere
Quan el president Pujol encara tenia motius per parar els peus a l'independentisme, es va popularitzar allò de "són les coses d'en Pere", per referir-se a la sintonia política del seu ex-número 2, Pere Esteve, amb el BNG i el PNB, que va desembocar primer en la Declaració de Barcelona i més tard en la coalició electoral Galeuscat. Ara, aquella expressió li pot servir a Alfredo Pérez Rubalcaba per tenir collat un altre Pere, en Navarro.
 ·
Crònica · Política catalana
Un CEO que fa inevitable moure's
Una majoria clara pel sí. Això és el que desprèn l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió del govern, que des de fa un any, i amb bon criteri atenent a l'interès polític, pregunta per la independència de Catalunya. El sondeig deixa clar que l'eix identitari no s'ha desplaçat perquè el sentiment de pertinença (la pregunta de si els ciutadans se senten més catalans o espanyols o bé per igual) no ha canviat.
 ·
Notícia
ERC i Amaiur: front independentista al Congrés
El portaveu d'ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, i els altres dos diputats de la formació al Congrés, Joan Tardà i Teresa Jordà, han participat aquest matí en la reunió constitutiva del grup de treball per a l'autodeterminació que la formació independentista ha creat juntament amb Amaiur.
 ·
Notícia · Societat civil
El Correllengua 2012 ret homenatge a Lluís M. Xirinacs
La celebració del Correllengua, una iniciativa social en favor de la llengua i la cultura pròpies, començarà enguany el proper 30 de juny a Ripoll a partir de les 10 del matí. Aquest 2012 la festivitat vol homenatjar el polític Lluís M. Xirinacs en el 5è any de la seva mort.
 ·
Crònica · Illes Balears
"Enllaçats per la música", concert a favor de la llengua
Aquesta setmana s'ha presentat el concert "Enllaçats per la música", que tendrà lloc el divendres, 6 de juliol, a partir de les 17.00 hores, a la plaça de Cort de Palma. L'acte està organitzat per un col·lectiu de músics en defensa de la llengua pròpia, amenaçada per la política lingüística del Govern de les Illes Balears.
 ·
Recull de premsa
Miró: "Els membres del TC són espanyols. I punt. I és bo que sigui així"
"No hi ha cap altre territori espanyol que cregui que li correspon un seient del TC per dret diví".
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Diari ARA: Rodés per Soler
Oriol Soler, l'home que va estar al capdavant i va ser el motor de la iniciativa d'engegar el Diari ARA ha donat aquesta setmana per acabada la seva aportació en aquest projecte per a retornar a reforçar el Grup Cultura 03, un grup de comunicació que compta amb excel·lents revistes com Sàpiens, Descobir, Cuina, etcètera.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí