Divendres, 14 d'octubre del 2016 | 15:15
Notícia · Nació Digital
Un 31,5% dels catalans votaria JxSí, més que tota la resta de partits junts
En cas de celebrar-se eleccions al Parlament –Carles Puigdemont ja va dir que en convocaria si la CUP tornava a tombar uns pressupostos-, les conseqüències serien imprevisibles. Tot i això, segons l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) sobre la qüestió de confiança feta pública aquest divendres, les expectatives per a Junts pel Sí (en cas que es reedités la coalició) podrien ser positives.
La fotografia · Internacional
Nicola Sturgeon anuncia un projecte de llei per convocar un nou referèndum d'independència a Escòcia
La primera ministra escocesa,Nicola Sturgeon, anuncia que ja té enllestit un nou projecte de llei per convocar un segon referèndum d'independència a Escòcia. La líder de l'SNP, el partit independentista escocès, ha assegurat que està "decidida a què Escòcia tingui la possibilitat de reconsiderar la independència i fer-ho abans que el Regne Unit surti de la UE".
Notícia · Política
Tremosa podria passar-se al grup de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus
L'eurodiputat del PDC, Ramon Tremosa, s'estaria plantejant abandonar el seu actual grup parlamentari, l'Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus (ALDE), on també hi ha els eurodiputats de C's, per  integrar-se al grup d'Els Verds/Aliança Lliure Europea, on hi ha ICV i ERC.
Crònica · Afers religiosos
Sant Pere Claver, agermana l'alliberament de Colòmbia i Catalunya

El català Pere Claver, jesuïta i sant, agermana a Colòmbia i Catalunya en la defensa dels drets humans i d'alliberament dels pobles. Claver neix a Verdú, Urgell, (1580). Ingressa a la Companyia de Jesús (1602). Arriba a Cartagena d'Índies (1610) on coneix al jesuïta Alonso de Sandoval, defensor dels indis indígenes i dels negres que arribaven en grans quantitats des d'Àfrica per a ésser venuts com a esclaus en condicions infrahumanes.

Opinió · Política catalana
Deu ambaixadors per un Procés
Xavier Ginesta
Periodista i professor del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
Catalunya té projecte i Espanya navega a la deriva. Catalunya té un govern sòlid i l'Estat encara té un govern en funcions. El president Carles Puigdemont gaudeix de la confiança del seu Parlament, mentre que Espanya encara fa malabars per poder garantir la investidura de Rajoy i
Opinió · Política catalana
Mossos i referèndum.
Marc Costa
Advocat i politòleg

Ara que el president Puigdemont ha posat sobre la taula el referèndum, sorgeix una qüestió important que pot determinar la seva viabilitat efectiva, com és el paper que hauran de desenvolupar els Mossos d'Esquadra quan l'Estat espanyol posi en funcionament tota la seva maquinària per aturar-lo a partir del

Recull de premsa · Política catalana
Culla: "Si Madrid suggerís suprimir el concert econòmic, o si més no revisar sensiblement a l'alça el contingent, ja veurien quant duraven la moderació i el centrisme del PNB..."
En un article al País l'historiador i periodista, Joan B. Culla, explica que mentre "En les eleccions generals del 2008, el PSC i CiU van acumular el 66,3% dels vots"   en les del "26-J passat, la suma dels vots del PSC i CDC no superava el 30%".
Recull de premsa · Política
Partal: "Escòcia, Catalunya i la UE (o l'oportunitat de tenir dos referèndums)"
En un article a Vilaweb Vicent Partal afirma en relació a l'anunci que va fer ahir Nicola Sturgeon de que la setmana vinent presentaria una llei per a fer un segon referèndum d'independència que es tracta "d'un referèndum convocat pel govern escocès, tant si hi ha acord com si no hi ha acord amb el govern britànic –que ja ha dit clar que no l'acceptaria de cap manera.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí