Divendres, 24 de maig del 2013 | 19:34
Notícia · Política
Rangel nega haver homenatjat la División Azul
L'ex-delegat del govern espanyol ha negat aquesta setmana les paraules del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, qui va excusar la delegada del Govern dient que ja s'havien fet prèviament actes d'homenatge a la División Azul. Joan Rangel ha mostrat indignació: "Ningú no s'ha atrevit mai a plantejar un acte d'aquestes característiques".
Crònica · Política
Setmana política amb guspires i debats d'alçada sobre Europa
Poques vegades les agendes polítiques i econòmiques catalana, espanyola i europea es trepitgen com ho faran la setmana que ve. Fins i tot pot ser que saltin guspires i s'encengui algun foc ocasional. Segur que el termòmetre polític s'enfilarà i serà difícil mantenir la temperatura estable, però, almenys, el debat d'alçada sembla garantit. No ho diem per la reunió de dilluns, dia 27, a la seu central del PP.
Opinió
Els veïns del sud
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
Entenc que ara fa de mal llegir i de mal escoltar, però ara que ens toca preveure escenaris pel dia després algú hauria d'anar recordant que tenim un arxiu immens amb el nom d'Espanya que conté un munt de feina per fer.
TribunaTV
Jordi Dolader: l'energia en la Catalunya independent
La fotografia
Sabadell: un clam per la unitat en el camí cap a la independència
Més d'un miler de persones han omplert a vessar La Faràndula en un acte amb representants de la societat civil i de CiU, CUP i ERC. ICV finalment ha desestimat la seva assistència.
Recull de premsa
Culla: "Que PP i C's no hagin cessat la delegada mostra que per sobre de les ínfules caçanazis, hi ha la unitat del moviment. Del Moviment Nacional"
"Que tal apologia pugui produir-se durant un acte oficial presidit per Llanos de Luna constitueix una vergonya i un escàndol. L'equivalent a Alemanya, Bèlgica o França, hauria provocat una crisi de Govern".
Recull de premsa
F.-M. Álvaro: "El sobiranisme és una causa moral. Qui no ho entengui, no sabrà res del que avui mou milers de catalans"
"És una causa moral perquè té a veure amb la necessitat de deixar de donar explicacions sobre allò que som, com si fóssim criatures".
Crònica
A Llanos de Luna li ha sortit el tret per la culata: enderroquem la comissaria de Via Laietana
Els esdeveniments d'aquests darrers dies podrien finalment fer trencar el silenci que cau sobre alguns temes i que han acceptat tots aquells que han treballat sobre la memòria hisòrica del nostre país.
Crònica · Política catalana
L'absurda patent de la catalanitat
Sergi Sol
Periodista
Els Països Catalans són una realitat econòmica, social i cultural. Tot i així la seva definició ha estat un motiu de controvèrsia. No només entre les files dels que sempre han defensat les raons d'Estat (espanyol), també entre allò que històricament hem anomenat nacionalisme català. És ben normal que el nacionalisme espanyol hagi combatut ─i de quina manera!─ els Països Catalans. Allò que ja és més xocant és la bel·ligerància de bona part del nacionalisme català.
Notícia
Grans instal·lacions pel CNP a Catalunya
'ha creat un gran malestar en la Policia de Catalunya aquesta setmana amb la despesa de l'Estat, de milions i milions d'euros, a reforçar, modernitzar i construir noves instal·lacions pels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat (CFSE) a Catalunya. L'Estat espanyol encara deu més de 9.000M d'euros a la Generalitat.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí