Divendres, 31 d'octubre del 2014 | 21:12
Crònica · Madrid
Som un sac de boxa
Una de les confessions polítiques més interessants dels últims temps la va fer Mariano Rajoy el 12 d'octubre: "Yo no sé muy bien quién manda ahí" en referència al nostre país. La part interessant de la frase és aquest enigmàtic ahí. El procés ha tingut l'encert d'evidenciar la desconnexió mental definitiva entre l'estat espanyol i Catalunya. A Madrid ja donen per fet que refer l'encaix és impossible i han optat per servir-se'n de cara als seus.
 ·
Crònica · Política catalana
L'afer Trias: cal escalivar les clavegueres del Ministeri de l'Interior
Avui l'alcalde de la capital de Catalunya, Xavier Trias, ha donat una forta bufa a l'estratègia de les clavegueres de l'Estat dirigides per Jorge Fernández Díaz, Jorge Moragas i María de los Llanos de Luna. L'arribada de la certificació de la banca suïssa que en els 10 darrers anys no hi ha hagut un compte corrent a nom de Xavier Trias reforça i dóna tota credibilitat a l'alcalde. 
Opinió
La majoria social hi és
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
El règim del 78 s'esfondra a una velocitat inesperada tan sols fa un parell o tres d'anys. Ho fa per tots els flancs possibles. De manera òbvia, per un costat, ho fa a causa de la mobilització popular i la determinació catalana per decidir el seu futur i apostar per un escenari de projecte propi.
Opinió · Seguretat
Consulta autoexecutable
Marta Rovira
Sociòloga
Ho va definir perfectament el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional Carles Viver i Pi-Sunyer en el dia de Moment Zero d'aquest dijous: la consulta no es pot aturar perquè ara mateix és una fórmula que s'executa per si mateixa.
 ·
Crònica · Seguretat
Guàrdia Civil i Policia Nacional, a Catalunya pel 9N
Els diaris de la caverna mediàtica 'El Confidencial Digital' i 'Vox Populi', de la mà de les clavegueres de l'Estat que fan la mateixa pudor que es nota als entorns de Moragas i Fernández Díaz a Madrid, estan intoxicant informativament sobre l'arribada a Catalunya de centenars de membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat.
 ·
Notícia
L'opció Sí-Sí, recolzada per un 59,7% dels vots, segons el CEO
A cada baròmetre que presenta el CEO trimestralment, l'opció a favor de la independència es consolida més i més. Segons el baròmetre d'aquesta tardor, gairebé la meitat dels catalans –un 49,4%– votarien Sí-Sí a la consulta. Excloent-hi l'opció NS/NC que no contempla la doble pregunta, l'opció que vol un Estat propi i independent puja a un 59,7% dels vots, més de la meitat dels vots vàlids emesos.
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Per què convertim en tragèdia allò que sabem que, al segle XXI, té conseqüències tan limitades?"
"Un dels principals obstacles --si no el més gran-- per encarar el desafiament independentista de Catalunya prové del fet que en l'imaginari col·lectiu encara hi ha les independències clàssiques dels segles XIX i XX".
 ·
La fotografia · Política
CDC engega la campanya a favor del Sí-Sí
"No ens humiliaran ni ens prendran les urnes" ha sentenciat  Josep Rull, coordinador general de CDC, en l'inici de campanya, al Pla de Palau.
Opinió
El nou 9N
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
És més que probable que el govern espanyol intentarà emetre una sentència del Tribunal Constitucional condemnant jurídicament la consulta del 9 de novembre. No ens ve de nou. L'èxit més gran que això els comportaria seria aconseguir per aquest camí la divisió entre els catalans. No cal dir que entre les entitats de la societat civil això serà més difícil.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí