Divendres, 21 de novembre del 2014 | 21:30
Crònica · Seguretat
Uns generals colonials
Les declaracions del general Jaime Domínguez Buj i del general Rafael Comas --que tenen dos currículums diferents-- són preocupants. El general Jaime Domínguez Buj és el cap del GEME, la màxima autoritat d'Estat major de l'exèrcit de terra espanyol. Domínguez Buj no és un militar de la guàrdia ni procedeix del sector africanista, és un general format en diferents operacions internacionals, en contacte amb l'OTAN i que domina diverses llengues.
Opinió · Seguretat
Tots ens autoinculpem
Miquel Sellarès
Periodista
L'Associació Tribuna Catalana s'autinculpa al costat del President de la Generalitat, Artur Mas, de la vicepresidenta Joana Ortega i de la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Des del nostre diari digital hem promogut el 9N i hem instat a desobeïr i a imposar la voluntat de la majoria social del país a faor del dret a decidir.
Opinió
Unitat i pluralitat
Josep-Lluís Carod-Rovira
Polític i escriptor
Els crits de la gent a la plaça de Catalunya reclamant unitat i els comentaris quotidians dels ciutadans a tort i a dret, en la mateixa direcció, dibuixen un paisatge anímic favorable a la necessitat que, en unes properes eleccions al Parlament, els independentistes es presentin dins d'una sola llista i hi hagi, doncs, una única candidatura independentista a l'hora de votar.
 ·
Notícia · Política
NECat i Moviment Catalunya, la llavor del nou socialisme català
La deconstrucció al si del PSC, una mort llargament anunciada, havia portat amb ella l'atomitazió dels catalanistes del partit: Ernest Maragall al nou projecte NECat (en aliança amb ERC), Joan Ignasi Elena a Avancem, Montserrat Tura i Antoni Castells a Moviment Catalunya... Les llargues reunions i converses han donat fruit aquesta setmana, amb una nova aliança encara sense nom.
 ·
Recull de premsa
Paluzie: "Una DUI implica agafar el control de totes les institucions públiques de l'Estat a Catalunya"
"Seria convenient tenir les eines informàtiques i el personal preparat, però és determinant tenir l'autoritat política necessària per fer que totes les empreses, institucions i ciutadans del país ingressin el seus impostos i cotitzacions socials al nou estat".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "La independència de Catalunya determina la forma com poden ser abordats tots els altres temes"
"La independència de Catalunya no és una simple qüestió més, enmig d'una llarga llista. No és una qüestió com n'hi ha tantes [...]. El "monotema" ocupa el centre del debat públic català perquè representa la primacia de la política i determina la forma com poden ser abordats tots els altres temes."
 ·
Crònica · Madrid
La síndrome Rizal
Mariano Rajoy ha renunciat definitivament a fer política. Després de l'èxit evident del 9-N i una resposta maldestre i confusa del govern espanyol, ha optat per deixar les coses en mans dels tribunals. És l'exemple de la impotència estatal per entendre i gestionar l'abast de la reivindicació catalana, expressada a les urnes.

 ·
Crònica · Informe SIC
Fiscals, PN, GC i funcionaris comencen a dir prou
Les prediccions que hem fet dels del col·lectiu que elaborem l'Informe SIC es compleixen dia a dia: no sols l'opció majoritària de la societat civil catalana i la seva majoria social sobiranista estan allunyades de la metròpoli, sinó que comencen a veure's casos de funcionaris de l'Estat que estan farts de la incomprensió del Govern de l'Estat i les seves institucions vers Catalunya.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí