Dimarts, 29 de març del 2011 | 19:50
 ·
Crònica · Política catalana
Mas ensenya les cartes
A Artur Mas no se li pot negar que parla clar. El president de la Generalitat va anar ahir a Madrid i va exposar les seves condicions sobre el futur de la governabilitat d'Espanya. Durant la seva intervenció ja no va parlar de concert econòmic, terme que ha desaparegut del seu llenguatge des de la seva arribada de CiU al govern i es va limitar a parlar de pacte fiscal.
Opinió · Política
Una cruïlla històrica
Montserrat Candini
Secretària Executiva de CDC i Portaveu-Adjunta al Senat
El president Mas ha presentat a Madrid el seu projecte polític de pacte fiscal entre Catalunya amb l'Estat.  Després de l'Estatut de Catalunya, possiblement aquest sigui el repte col·lectiu més intens  a què s'enfronta la nostra societat des de la recuperació de la democràcia.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Google i el pes del català
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
L'empresa nord-americana Google és, hores d'ara, una de les patums pel que fa a l'àmbit de la informàtica, les TIC, la innovació i la tecnologia al món. Apple, IBM i Microsoft són les empreses que li disputen la primera posició en aquest sector.
 ·
Crònica · Economia
Última oportunitat per conservar poder financer
Dilluns finalitzava el termini donat als bancs i caixes per presentar davant del Banc d'Espanya els plans capitalització que els permetran arribar als nous nivells de solvència exigits pel govern espanyol.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Elogi al Col·lectiu Emma
Per què un diari com el Financial Times ha destacat en portada el no de Mas a les retallades de ZP i el dèficit fiscal que pateix Catalunya? Precisament una setmana després, per cert, que el rotatiu publiqués un reportatge sobre la innovació a Barcelona?
 ·
Notícia · Societat civil
"L'Estat espanyol no pregunta sobre autodeterminació perquè té por"
Barcelona Decideix ha engegat aquesta setmana una campanya a les universitats per tal d'explicar el per què de la consulta a la capital catalana i la importància d'exercir el dret a vot.
 ·
Notícia · Euskal Herria
El Defensor del Poble basc afirma que "amb arguments jurídics" Sortu hauria de ser legal
Iñigo Lamarca diu que l'existència de tortures a Euskadi és "innegable", i advoca per abolir el règim d'aïllament i la dispersió dels presos. L'Ararteko es mostra "optimista" sobre la desaparició d'ETA i considera històric el pas de l'esquerra abertzale.
 ·
Notícia · Seguretat
Document del CEEC sobre els Bombers a Catalunya
En la línia d'analitzar la situació de la seguretat i les emergències a Catalunya, el CEEC ha elaborat un document en que s'estudia l'actual situació dels Bombers a Catalunya i es fan propostes de millores per a aquests, amb la intenció d'obrir un debat a la societat catalana.
 ·
Recull de premsa · Política
J. Gifreu: "Hem fracassat en el reconeixement pel conjunt d'Europa de la unitat de la nació"
El professor de comunicació de la UPF, Josep Gifreu, ha analitzat a un article publicat al diari El Punt, el soft power català, és a dir, el nou poder de les nacions (soft: suau, feble) que pretén assolir canvis de conducta en els altres per procediments no basats ni en la força militar ni en l'econòmica.
 ·
Recull de premsa · Política
C. Castellanos: "Cal crear una assemblea unitària que treballi per la nació catalana"
"L'opinió que es va obrint camí actualment és que caldrà avançar cap a la creació d'una assemblea unitària que treballi de manera permanent per mobilitzar i sensibilitzar la nació catalana". 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí