Dimarts, 3 de març del 2015 | 19:09
Opinió · Política
La tragèdia del complement circumstancial
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
La convenció nacional d'ICV ha aprovat aquest passat cap de setmana que aquesta formació treballarà per assolir "una Catalunya lliure en una Espanya plurinacional". Si volem recordar, a l'escola van ensenyar-nos que el complement directe es defineix com un dels complements forts del sintagma verbal, juntament amb l'indirecte, i que la resta de complements són circumstancials que aporten informació de context, sempre subordinada als primers.
 ·
Crònica · Política catalana
ICV, en una cruïlla pel seu futur
En la convenció d'Iniciativa del passat dissabte, pocs dies després que Tribuna.cat publiqués l'entrevista a l'ex eurodiputat Raül Romeva, s'ha fet evident amb gran correcció que ICV torna a passar per una nova crisi interna que recorda les múltiples crisis que el partit històric del PSUC va tenir en els seus darrers temps. Un partit, el PSUC, del qual ICV hi va sortir com a herència al futur.
 ·
La fotografia
Òmnium explica el procés polític català al Mobile World Congress
Prop de 50 voluntaris d'Òmnium han participat en una acció per fer arribar la voluntat de Catalunya de decidir el seu futur polític als milers de participants que han accedit al Mobile World Congress (MWC) a la Fira de Barcelona de l'Hospitalet de Llobregat.
 ·
Llibres / revistes
L'Alcoi d'Ovidi
 ·
Recull de premsa
S. Pinyol: "Passi el que passi al món, Zarzalejos dedicarà totes les seves peces periodístiques a atacar el procés"
"Per a les elits espanyoles, el carrer no existeix. Només hi ha seus, cúpules i ministeris. [...] Zarzalejos ve d'aquest món. Que la mirada zarzalejiana intenti valorar el Procés és com demanar a un daltonià que ens descrigui l'Arc de Sant Martí".
 ·
Recull de premsa
Soler: "ICV ha de ser capaç de buscar punts comuns entre el seu horitzó nacional i el de la resta de formacions sobiranistes"
"Les eleccions del 27-S potser no seran tan plebiscitàries com voldrien Mas i Junqueras, però qui no hi vulgui abordar la qüestió de la independència patirà molt per fer-se sentir."
 ·
Entrevista
"Hem anat massa a Europa a convèncer-nos a nosaltres mateixos"
Raül Romeva
Ex eurodiputat al Partit Verd Europeu
Fa uns mesos va dir adéu al seu escó al Parlament Europeu. Durant dues legislatures, va ser eurodiputat per Iniciativa per Catalunya. Aquest doctor en Relacions Internacionals, heterodox per parlar clar, bon esportista i bon comunicador, coneix com pocs els passadissos de les institucions europees.
Opinió
27-09-2015: On tot comença
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
Divendres passat el pavelló de la Fira de Cornellà s'omplia a vessar per assistir a l'acte 27-09-2015: On tot comença, en què l'ANC feia públic, després de dos mesos de feina interna, les diferents propostes que permetran que tota la maquinària de l'organització es posi de nou en marxa amb un sol objectiu : que l'independentisme guanyi clarament les properes eleccions del 27 de setembre.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí