Divendres, 17 de maig del 2013 | 21:15
 ·
Notícia · Política
Wert destrueix la immersió i obliga la Generalitat a assumir-ne els costos
No es pot negociar amb aquells qui et volen destruir. Per això mateix aquesta setmana s'ha aprovat el projecte de llei de la reforma educativa impulsada pel ministro Wert de manera unilateral i sense consens del món educatiu.
Opinió
Coses que passen a Brussel·les mentre mirem a Madrid
Joan Rusiñol
Periodista
Aquest és un article-resum optimista. Una mena de cotxe-escombra de coses (positives) que passen a Brussel·les mentre els catalans encara estem massa pendents de Madrid. Cert: Europa ha fet mèrits per tenir la mala imatge que pateix avui entre molts ciutadans. 
 ·
Notícia · Societat civil
Somescola.cat crida a la insubmissió de la LOMCE
Somescola.cat ha fet una crida a les institucions catalanes i al món educatiu català per tal que no es compleixi la llei LOMCE, més coneguda com la reforma educativa del ministro Wert.
Opinió
En un Estat de dret
Miquel Strubell
Sociolingüista
En un Estat de dret, com és el que la Constitució espanyola havia de garantir, les immunitats, les impunitats, tenen un efecte nefast sobre la societat.
 ·
Notícia
Grans instal·lacions pel CNP a Catalunya
'ha creat un gran malestar en la Policia de Catalunya aquesta setmana amb la despesa de l'Estat, de milions i milions d'euros, a reforçar, modernitzar i construir noves instal·lacions pels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat (CFSE) a Catalunya. L'Estat espanyol encara deu més de 9.000M d'euros a la Generalitat.
 ·
Notícia · Política
Enric Millo va voler entrar a les llistes d'ERC per Girona en les eleccions parlamentàries del 2003
Segons el periodista Tian Riba, el líder popular va parlar amb l'aleshores diputat d'ERC a Madrid, Joan Puigcercós, per a aconseguir entrar a les llistes. Puigcercós ha assegurat que li va aconsellar que ho provés al PSC.
 ·
Recull de premsa · Política
Cardús: "No hi haurà cap xoc de trens, però ja n'hi ha de legitimitats. I ja comença a ser hora d'acceptar la realitat i fer-se'n càrrec"
"A Catalunya, diguin el que diguin el Govern espanyol, el Tribunal Constitucional i la mateixa Constitució, ja s'ha concebut l'embrió d'un nou Estat".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "És temps d'encetar una etapa de praxi política radical. Ara"
"És temps de desinhibició política. De compromís personal. D'explorar des de la pròpia llibertat. D'aprofundir l'anàlisi".
 ·
Crònica · Política
CatDem: de Colomines a Terradellas
Quico Homs està redreçant el rumb d'algunes de les seves competències ja que ha comès molts errors en el passat principalment pel que fa a l'elecció de les persones de confiança. Tossut, sense escoltar-se ningú, Homs va influïr al màxim per a poder col·locar al capdavant de CatDem el conflictiu Agustí Colomines, qui ja havia sortit malparat del seu pas pel Centre UNESCO de Catalunya.
 ·
La fotografia
Llanos de Luna homenatja combatents de la División Azul que van lluitar amb Hitler
La delegada del govern espanyol ha lliurat un diploma a la Hermandad de Combatientes de la División Azul, excombatents i nostàlgics de la divisió d'infanteria número 250 de les tropes de l'exèrcit nazi. L'acte a favor del bàndol feixista no ha suposat, encara, la dimissió de Llanos de Luna.
Crònica · Política catalana
La insostenible lleugeresa de Navarro
Sergi Sol
Periodista
Navarro ha decidit visitar Brussel·les per vendre ´federalisme'. No és que hagi disposat de gaire parròquia per predicar. En essència, s'ha limitat a entrevistar-se amb un alt dirigent del PSOE, un exsecretari general que va robar la cartera a l'inefable Borrell i que va ser el candidat del PSOE l'any 2000, derrotat per Aznar a les urnes per majoria absoluta. El tal Almunia, basc i espanyolista com Patxi López (visceral detractor del Concert Econòmic per als catalans), és ara Comissari de la Competència.
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
La conferència nacional d'ERC i els lideratges del partit
Esquerra ha deixat enrere els enfrontaments fraticides, les lluites internes i la divisió del partit en sectors polaritzats, una etapa que, després de la gran emergència de Carod-Rovira, va enfonsar el partit.
 ·
Crònica · Política catalana
Declaració de no-consentiment
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La modificació de l'Estatut aprovat en referèndum feta per la sentència del Tribunal Constitucional de 2010 va anul•lar el consentiment que els ciutadans de Catalunya havien atorgat a la Constitució espanyola l'any 1978. La millor resposta a la suspensió de la Declaració de Sobirania per part d'aquest Tribunal és una "Declaració de no-consentiment" respecte a la Constitució vigent. Aquesta hauria de contenir els següents punts que s'expliciten a continuació.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí