Divendres, 22 de març del 2013 | 20:49
Opinió
La llibertat d'expressió i el nostre conflicte polític
Lluís Aragonès
Empresari
La llibertat d'expressió acostuma a ser el primer dret que la ciutadania pateix en cas de conflicte. La història ens posa de manifest reiteradament com les polaritzacions polítiques s'estenen sobre una immensa majoria a qui no se li permet expressar en democràcia allò que pensa. I la relació Catalunya-Espanya d'avui és de conflicte, sens dubte.
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Els perills dels clarobscurs sobre TV3
El gran seguiment de la vaga d'aquesta setmana dels treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) estava anunciat, així com les possibles retallades que el Govern farà sobre la producció i sobre la plantilla de treballadors de les emissores i canals públics catalans. Sobre la CCMA s'hi ha perparat a consciència una campanya de desprestigi en la qual hi han participat els aparells de l'Estat però també les corporacions privades de ràdio i televisió espanyoles ─i catalanes─ amb l'objectiu d'acabar amb un model d'èxit i competitiu.
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
InformeCAT: 10 milions de parlants, llengua atractiva però normalització no consolidada
El català és la 7a llengua més apresa a tot Europa i compta amb més de 10 milions de parlants arreu del planeta. Tot i això, només un 10% dels castellanoparlants de Catalunya l'adopten com a llengua principal i el cinema suspen per golejada: la seva presència continua estancada en el preconstitucional percentatge del 3%.
 ·
Crònica · Internacional
Xipre, la gota que va vessar el vas
Antoni Reig
Periodista
La crisi de Xipre ha portat la Unió Europea (UE) a un punt on no hauria d'haver arribat mai. La construcció europea ha mantingut durant dècades un fràgil equilibri entre els egoismes estatals i la solidaritat comunitària. La crisi econòmica, bancària i monetària iniciada el 2008 ha fet saltar pels aires aquests equilibris. Xipre n'és l'últim exemple, per ara.
 ·
Recull de premsa
Culla: "¿Han reflexionat sobre a qui beneficiaria la caiguda de CiU? No al PP, ni a C's, ni al PSC, sino a ERC"
"El Madrid del poder no entén el que està passant a Catalunya des de l'estiu de 2010, i en especial des de la passada tardor. Creuen que tot és conseqüència de la radicalització de Convergència".
 ·
Recull de premsa
Casas: "Hi haurà qui voldrà donar gat per llebre"
"Això no és el principi de cap panacea. Montoro aplica la lògica [...] però el resultat final serà lluny del terç de dèficit pretès per Mas-Colell, per no parlar del pacte fiscal".
 ·
Crònica · Política catalana
Agustí Colomines abandona el vaixell. Homs ha de reflexionar
Si en els darrers mesos hi ha hagut una notícia veritablement anunciada, aquesta ha estat la incapacitat personal, de caràcter i de tarannà d'Agustí Colomines a l'hora de dirigir la malanomenada Fundació CatDem, la qual va substituïr la prestigiosa Ramon Trias Fargas. Quan Colomines fou nomenat, a indicació de Quico Homs, director de la fundació oficial de CDC, gran part de la intel·lectualitat sobiranista va fer arribar a Homs, al President Mas (i també a l'expresident Pujol) el seu rebuig.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí