Divendres, 20 de desembre del 2013 | 20:31
Opinió
9 de novembre de 2014
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
Insisteixo i repeteixo que m'apassiona el procés cívic, social i polític que viu Catalunya. És un procés inèdit al món occidental i diria que inèdit arreu del món. De forma pacífica, raonada --i gairebé festiva--, la majoria de la societat es revolta contra l'ordre establert i fa una aposta democràtica per expressar-se i decidir el seu futur.
Crònica · Informe SIC
Desànim i sensació de fracàs dels serveis de l'Estat amb l'unionisme (II)
El fracassos del 12-O i del 6 de desembre de l'unionisme, amb 9.000 i 6.000 manifestants respectivament, són l'evidència que l'estratègia unionista de mobilització no troba ressò ni en el 10% dels seus propis votants a Catalunya. Aquests votants ni connecten ni entenen els missatge que es donen d'agror, de negativisme i de radicalisme propis del "no a tot". Més encara: no entenen per què no es dóna una alternativa seriosa al model sobiranista, un model en positiu, amb mobilitzacions imaginatievs i que genera qualcom essencial: la il·lusió de tot un país.
 ·
Crònica
Si jo fos unionista...
Si jo fos unionista, estaria realment preocupat per la situació actual del procés sobiranista català, especialment, davant l'absoluta incapacitat del govern estatal del Partit Popular per gestionar, frenar o aturar aquesta crisi política de manera eficaç mitjançant arguments convincents o a través d'una acció estratègica política clara i intel·ligent.
 ·
Notícia · Illes Balears
La Policia Nacional, darrere dels docents de les Illes
Tres agents de la Policia Judicial de la Policia Nacional han acudit aquesta setmana a les oficines de l'Obra Cultural Balear (OCB) a Palma per requerir a l'entitat informació sobre els moviments bancaris del compte de la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents, principal organitzadora de les vages generals a les Illes.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Els ultracatòlics donen suport al comentarista Zarzalejos
Els ultracatòlics espanyolistes de Germinans Germinabit donen suport al comentarista José Antonio Zarzalejos, personatge obsessionat per escriure i parlar sistemàticament contra el procés sobiranista català.
 ·
Notícia
"És normal tenir una selecció normal"
Òmnium Cultural, la Federació Catalana de Futbol (FCF) i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració per promocionar el partit Catalunya – Cap Verd. La Federació, per la seva banda, s'ha adherit a la campanya d'Òmnium Un país normal.
 ·
Recull de premsa
Jordi Font: "Ja fa temps que les actuacions del PSC resulten inintel·ligibles"
"Cal que el PSC assumeixi la obligada diferència respecte del PSOE, la que es correspon amb el desnivell que separa les cultures polítiques catalana i espanyola, la que comporta una percepció inversa sobre el dret a decidir".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "L'absència del PSC a l'acord per al referèndum és un punt de no retorn per a molts militants"
"Costa d'entendre que un partit amb una base electoral tan consolidada entre els sectors populars progressistes i catalanistes del país opti per desvincular-se del gir sobiranista".
 ·
Crònica · Política catalana
El referèndum i la Catalunya exterior: la importància de garantir el dret a vot
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
L'anunci del contingut i data del referèndum ha despertat una onada d'il·lusió, i ha tingut una gran transcendència mediàtica arreu del món, tornant a posar el dossier de Catalunya a la taula de les cancelleries. Els diversos partits polítics no solament han fet un esforç notable ans han pres la iniciativa, situant al règim espanyol en una difícil posició: explicar per què no vol deixar votar un poble.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí