Dimecres, 30 de setembre del 2015 | 13:38
Opinió · Política catalana
Gestionar la victòria
Fèlix Martí
President Honorari de Linguapax Internacional
La premsa internacional, en contrast amb l'espanyola, ha interpretat el resultat de les eleccions catalanes com una victòria del corrent independentista. Observant la nova composició del parlament queda clar que la suma dels diputats partidaris de la creació d'un estat propi han aconseguit una representativitat més alta que els defensors de l'ordre constitucional espanyol.
 ·
Notícia · Política
Mas: "Em confesso democràticament rebel davant de l'Estat per no deixar-nos posar les urnes. Legalment, jo no vaig desobeir"
Aquest matí Mònica Terribas ha entrevistat al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, després que ahir aquest  fos imputat per haver permés el 9-N i pel qual haurà de declarar el proper 15 d'octubre, coincidint amb el 75è aniversari de l'afusellament del president Companys.
 ·
Recull de premsa
Cardús:"Què en fem, dels resultats?"
En un article al diari Ara el sociòleg Salvador Cardús reflexiona sobre com es valoren de forma diferent  els resultats electorals segons els interessos partidistes del qui fa la valoració i no se'n sorprén si però que es mostra escandalitzat que s'arribi a l'absurd
Opinió · Política catalana
Arguments sobre els resultats del 27-S
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Per desacreditar la força dels resultats a les eleccions del 27S s'estan fent servir alguns arguments que farien riure si no fos que s'esgrimeixen des del poder que ens té emmanillats.Resulta que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta perquè comptant els vots deJunts pelSíi i la Cup no es supera el cinquanta per cent. Han estat negant la possibilitat de fer un referèndum on el que comptaria seria la majoria de vots perquè només es podria dir SI, NO o abstenir-se.
 ·
Recull de premsa
Roca: "Els ciutadans han parlat i amb la seva voluntat han expressat un desig de canvi inqüestionable"
En un article al diari La Vanguardia Miquel Roca veu en el resultat del passat dia 27 una oportunitat "A partir d'ara comença una nova etapa; res no serà igual que abans" i creu que  "és el moment d'ofertes, propostes compromisos;en una paraula: de canvis en profunditat."
Opinió · Política catalana
Després del 27-S, cal deixar de callar?
Miquel Sellarès
Periodista
Durant els últims mesos he callat, i potser encara seguiré callant, perquè encara estem en un procés d'emancipació i construcció nacional en el que cal el màxim d'unitat.

 ·
Crònica · Política catalana
Després del 27-S: passar comptes (1). Duran-Espadaler, Herrera
En els propers dies, Tribuna.cat publicarà un seguit de cròniques sobre aquelles opinions i anàlisis que no ha pogut fer durant les últimes setmanes per no influir o perjudicar el procés que ens conduïa a aquesta primera batalla del 27-S.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí