Dimarts, 7 de abril del 2015 | 20:09
Opinió
Eleccions municipals i les esquerres
Ignasi Faura
Advocat
La conjunció de les eleccions municipals del 24M i les eleccions plebiscitàries del 27S ha generat diferents confusions entre les esquerres catalanes.
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Camí del 27S. Tinguem la festa en pau
Tenim un Acord, que ha costat sang, suor i llàgrimes. I ja ha passat el moment de buscar culpables per tres mesos llargs a mata-degolla. Les responsabilitats són àmplies, inclosa l'anomenada societat civil i les seves expressions més conegudes (ANC i Òmnium Cultural), passant per la CUP que hi sucava pa i evidentment fins als protagonistes principals del xoc: CiU i ERC. Ningú va estar a l'alçada.
Opinió
Temps de lectura
Marta Alòs
Escriptora
Aquests dies de Setmana Santa els he aprofitat per rellegir. Quan ja es comença a tenir una edat en que tens la certesa que no podràs llegir tot el que t'agradaria, és positiu aprofundir en allò que un dia, la seva lectura, et va impactar. I potser per això vaig triar les Memòries d'en Francesc Cambó i les Memòries d'en Maurici Serrahima.
Opinió · Política
Al 24-M ens comptaran
Carles Mundó (@CarlesMundo)
Advocat
Ha començat oficialment el compte enrere per les municipals del 24 de maig. Per més que el manual digui que unes eleccions municipals no es poden extrapolar de a la política general i que a cada lloc hi ha una dinàmica particular, el cert és que els resultats del 24-M a Catalunya seran observats per tothom com el termòmetre per saber quin és l'estat de salut del procés sobiranista. 
 ·
Llibres / revistes
Les passions de Passolini quaranta anys després
 ·
Recull de premsa
López: "Com quedarà Catalunya dins d'Espanya? Igual? No, pitjor"
"Una Catalunya sotmesa, a qui li imposaran els toros a través d'una llei sobre el patrimoni immaterial espanyol. Una Catalunya amb menys recursos socials si Espanya es gasta un 38% de la guardiola de les pensions en tres anys".
 ·
Recull de premsa
Pasqual: "Fent-nos còmplices de les fronteres autonòmiques anem desfent la llengua mentre l'anem fent"
"Tenim una tendència, des de Catalunya, a oblidar o a ignorar, ja no diguem la Catalunya del Nord, sinó el País Valencià i les Illes Balears".
 ·
Recull de premsa
Romeva: "La lliçó escocesa és clara: malgrat perdre, el sobiranisme escocès va guanyar"
"El cas escocès, a través de l'experiència de la RIC, mostra que és possible que els dos ítems (social i nacional) vagin de bracet. La clau rau a preguntar-nos: independència, per a què?" 
 ·
Llibres / revistes
Moments estel·lars de Catalunya
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Informe SIC
Llum verda de l'Estat per Construïm
Des del SIC, en informes publicats fa mesos a Tribuna.cat, ja explicàvem que la bogeria ultra espanyola del convers català Jorge Moragas --cap de gabinet de Mariano Rajoy-- fracassaria. I que des dels poderosos de Catalunya, el CNI i des d'algunes estructures d'Estat s'estava preparant una alternativa creïble per a l'unionisme a Catalunya. Des del SIC, doncs, hem detectat una desinflada general de les estructures i estratègies de l'unionisme creades per l'Estat, les seves clavegueres i el PP de Catalunya --ara en caiguda lliure.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí