Dilluns, 17 de setembre del 2012 | 19:12
Opinió
Més fort que la "independència"
Salvador Cardús
Professor de sociologia a la UAB i periodista
Trobo que s'ha de ser comprensiu amb tots aquells que, sorpresos per la contundència de la presa de posició del president Mas i de les seves paraules a Madrid, busquen i rebusquen la manera de disminuir i diluir el valor del seu compromís.
Opinió
Qui són els irresponsables nacionalistes?
Isidor Marí
Sociolingüista
Després de la immensa manifestació indiscutiblement sobiranista del darrer 11 de setembre, comencen a aparèixer algunes reaccions des de sectors propers al govern espanyol. Encara són simplistes, amenaçadores, però relativament formals.
 ·
Notícia
La CIA a l'ombra ratifica la independència de Catalunya
Un nou informe publicat aquesta setmana per Stratfor considera que la manifestació de la Diada ha donat "una nova cara del nacionalisme català" i que aquesta suposa "un gran desafiament per a Madrid".
 ·
Recull de premsa
Pujol: "Hi haurà un abans i un després d'aquesta data en la relació entre Catalunya i Espanya"
"La manifestació de l'Onze de Setembre [...] també marca una fita. [...] Hi haurà una situació nova. Que s'ha anat configurant durant els darrers [...] dos anys".
 ·
Recull de premsa
Aragay: "Mas fa el pas amb coneixement de causa"
"I [Mas] el fa no tant amb l'ànim d'entonar un dramàtic adéu Espanya com de proclamar un optimista, serè i responsable escolta, Europa".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Madrid
La independència obre la caixa dels trons espanyola
Ara sí. Ara a Espanya s'han posat nerviosos. Però com és habitual en el tarannà madrileny això no es tradueix en la formulació d'un discurs polític seriós, que passi per acceptar que Catalunya és una nació i que ha estat històricament maltractada. La resposta és, com ens tenen acostumats, amenaces, retrets i titulars apocalíptics a la premsa.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí