Dimecres, 3 de desembre del 2014 | 21:13
Crònica · Política catalana
A qui es va dirigir Oriol Junqueras?
El Palau de Congressos de Catalunya, ple de gom a gom, va esperar ahir la resposta d'Oriol Junqueras al discurs presidencial i èpic d'Artur Mas. Tots els militants d'ERC, la societat civil, els representants polítics i la premsa ho esperaven. Però Junqueras, amb el seu estil propi i didàctic, va optar ahir per fer quelcom diferent: una reflexió sobre la Catalunya real que de vegades la classe política i una part de la societat no contemplem.
Opinió · Societat civil
Escoltar la gent
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
El procés s'accelera amb la vista posada en el mes de febrer. Primer va ser el president de la Generalitat el que va posar una fórmula –la seva fórmula-- damunt la taula.
Opinió
Quins propers passos cal seguir?
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Hem acabat els set dies intensos de propostes polítiques: la conferència d'en Duran, la conferència d'en Mas, la visita d'en Rajoy, la creació del MÉS i l'esperada conferència d'en Junqueras.
 ·
Crònica · Pla de lleida
La 'comunitat internacional'
Ivan Mambrillas
Parlem de la comunitat internacional talment fos un conegut a qui tenim perfectament apamat i que es distingeix per uns criteris d'ordenació de la realitat exasperantment rígids, escandalosament simples.
 ·
Recull de premsa
Soler: "Ara li toca a Mas afrontar un dilema: negociar unes eleccions sota les condicions del seu rival, o congelar el procés fins al 2016"
"Junqueras vol seguir tenint les mans lliures per parlar --com va fer ahir-- de pobresa, corrupció i un full de ruta que no deixa marge per a interpretacions o gradualismes."
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Quedin-se amb la porta que Junqueras va deixar oberta i amb el moment de més aplaudiments: l'encaixada de mans"
"Potser la cosa és tan simple com que l'acord entre CiU i ERC no cal que es vagi teixint a còpia de conferències públiques i solemnes per veure a qui aplaudeixen més ".
 ·
Crònica · Política catalana
Polítics, ara és la vostra hora
Marc Costa
Advocat i politòleg
El President Mas ha presentat el seu full de ruta de cara a assolir en un termini d'aproximadament un any i mig la independència del nostre país. Una proposta personal, intel·ligent, interessant, agosarada i valenta basada en una candidatura unitària de país conformada per partits polítics, societat civil i professionals experts reconeguts, que, no obstant, obre alguns interrogants importants, especialment pel fet de que no ha estat consensuada prèviament amb els altres partits sobiranistes com ERC i la CUP.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí