Dimecres, 21 de maig del 2014 | 19:43
Crònica · La Catalunya constituent
5. El capgirament del sistema de partits
Josep Ferrer
Filòleg, polític i membre fundador de l'ANC
La revolta democràtica nacional catalana congriada des del 2006 va implicar les bases militants dels partits polítics catalans no sucursalistes, però tardà més a arribar a les cúpules d'aquests partits, ben ancorats aleshores encara al status quo autonomista, i a canviar-ne programes i estratègies. És un procés que progressa a hores d'ara i que ben aviat acabarà amb el capgirament total del sistema de partits i la liquidació de la política autonomista.
 ·
Crònica · Política
Nou atac contra Catalunya: TV3 rep una nova estocada
Emparant-se en una normativa europea, l'Estat espanyol pretén ara fer allò que el Govern català ha dimitit de fer a darrera hora: destruir TV3, estructura d'estat principal de Catalunya. El nou decret del govern espanyol que insta a alliberar espai radioelèctric per al servei 4G --un requisit provinent de la UE-- és la nova coartada de les institucions espanyoles: quines condicions s'hi han d'aplicar a aquesta decisió? Quins criteris? Pel moment se'n segueix tan sols un: destruir la televisió pública catalana.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Neix l'organització patronal de la premsa catalana (paper i digital)
Antoni Reig
Periodista
Les tres organitzacions sectorials de la premsa comarcal i local, les revistes especialitzades i la premsa gratuïta i els mitjans digitals han decidit crear una Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, que agruparà a unes cinc-centes publicacions catalanes i en català.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Del pes del paper
Ivan Mambrillas
És postulable que just en aquests moments de vibrant repolitització del país, el discurs públic dels representants polítics tingui, paradoxalment, menys interès que mai.
 ·
TribunaTV
El 31 de maig, #RepteCocacola
 ·
Crònica
És terrorisme, no vandalisme
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
La mutilació del Pi de les Tres Branques, dolorosa, és prova fefaent que avancem, la llibertat és cada dia més a prop.
 ·
Recull de premsa
Espada: "El sobiranisme català és federalista, sens dubte"
"M'atreveixo a dir que la majoria social aposta per un estat propi per a Catalunya i per un projecte federal per a Europa. Sí, independentisme federalista. Només l'unionisme espanyolista entén independentisme i federalisme com a conceptes antitètics!"
 ·
Recull de premsa
Villatoro: "Matadepera independent? Parlem-ne. Si ho volgués la majoria"
"El millor criteri no és la història o la llengua o la identitat diferenciada, sinó la inequívoca voluntat democràtica. És la voluntat la que defineix el subjecte".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí