Dimarts, 17 de juny del 2014 | 18:39
Opinió
Les absoltes de la tercera via
Isidre Palmada
Professor
Aquest juny serà el mes de la tercera via. Duran cremarà les naus, definitivament. Està nerviós: "Si Rajoy no es mou ja, tot rebentarà!", ha sentenciat. De fet, el "tot rebentarà!" és un crit de guerra, de creuada.
Opinió
Pastanagues
Miquel Strubell
Sociolingüista
Des del començament d'aquesta fase del procés --que molts considerem que coincideix amb la presa del relleu de la batuta per part d'un nounat ANC, un cop celebrada, amb un èxit sonat, la darrera de les centenars de consultes populars sobre la independència de Catalunya-- l'Estat espanyol s'ha enrocat en un discurs de tancament obstinat, intransigent, i d'amenaça constant.
 ·
Crònica
El patrimoni personal de Juan Carlos I i el repartiment d'actius i passius de l'Estat espanyol
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
Un dels molts aspectes a anar discutint sobre la divisió d'actius i passius de l'estat espanyol un cop recuperada la sobirania és el seu catàleg exacte. ¿Quins béns són propietat de l'estat i correspon, per tant, repartir com a contrapartida a l'assumpció per part de Catalunya d'una part del deute nacional espanyol?
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Seguretat informàtica: Cal posar-s'hi?
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Una de les qüestions que aixequen polseguera en el context del procés sobiranista és com ha d'ésser, com s'ha d'organitzar la seguretat en el nou estat català. D'opinions, n'hi ha diverses… Ara bé, de seguretat, però, en caldrà. Com sempre, no serem pas una excepció.
 ·
Llibres / revistes
La gènesi de la desfeta
 ·
Recull de premsa
Torra: "L'autèntica espoleta que ha fet explotar en mil bocins el PSC ha estat amagar-se a l'Olimp de l'autonomia"
"Que un partit que nega el dret de decidir i que impedeix als seus ciutadans expressar-se, tingui el cinisme de desprestigiar la via democràtica que aquell poble escull és optar per la guillotina política".
 ·
Recull de premsa
Espasa: "El govern central redueix el potencial creixement econòmic i social de Catalunya"
"L'Estat tan sols destina a Catalunya el 9,4% de la seva despesa. Cal tenir en compte que si l'Estat assignés els recursos en funció de la població, aquest percentatge hauria de ser del 16%."
 ·
Crònica · Illes Balears
La situació a les Illes i la vaga de fam de Jaume Sastre
Miquel Sellarès
Periodista
Feia prop d'un any que no m'acostava a Mallorca. A més d'anar-hi a presentar les meves memòries, hi he anat per copsar com afecta la transició nacional del Principat al territori.
 ·
Llibres / revistes
De Herder i Renan. I el dret a decidir
 ·
Crònica · Illes Balears
Illes: les mobilitzacions s'han de transformar en vots
En aquesta segona crònica meva sobre les Illes Balears (la primera: La situació a les Illes i la vaga de fam de Jaume Sastre) voldria reflexionar sobre la necessitat que les Illes i el País Valencià transformin les seves grans mobilitzacions en vots. No pot tornar a passar allò que ja s'ha esdevingut al País Valencià: durant anys, grans mobilitzacions el 9 d'Octubre i altres efemèrides però després, en les eleccions, no es transformava aquest clam.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí