Dimarts, 14 de abril del 2015 | 18:35
Opinió
Catalunya i l'agenda política internacional
Fèlix Martí
President Honorari de Linguapax Internacional
El procés polític de Catalunya cap a la independència no compta encara amb el suport dels països europeus ni de les institucions internacionals. Les seves declaracions es limiten a afirmar que les reivindicacions catalanes són qüestions de política interior de l'estat espanyol.
Crònica · Política
Quo vadis, Unió?
Marc Costa
Advocat i politòleg
Sorprenen les darreres manifestacions de l'actual secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, indicant quines han de ser --segons la seva opinió-- les línies vermelles del seu partit a l'hora de redactar el full de ruta que hauria de votar la seva militància el proper 14 de juny. La primera d'aquestes línies vermelles passa per contemplar, només, un referèndum acordat amb l'Estat espanyol.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
10 anys del MareNostrum
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
Les dues infraestructures científiques i tecnològiques més rellevants i importants del nostre país són el sincrotró Alba i el MareNostrum. El sincrotró és un accelerador de partícules.
 ·
Llibres / revistes
Vinader (1947-2015)
 ·
La fotografia · Informe SIC
Nou fracàs de l'Estat: ara, amb el Pont Aeri
Després d'una reunió prèvia de preparació, de la qual des del SIC ja en vam informar a Tribuna.cat, ahir el Fòrum Pont Aeri va demostrar el seu fracàs.
 ·
Recull de premsa
Casas: "Fa temps que Camacho diu que Mas ha de plegar. I mentre s'esgargamella, s'estalvia pensar en el que li ve a sobre el 27-S"
"Zaragoza se sap políticament amortitzat i potser ja tant li fa. De l'afer Camarga en quedarà una altra líder del PP català rostida".
 ·
Llibres / revistes
Convenció Nacional
 ·
Recull de premsa
González: "Vaig sentir el ministre de l'Interior vincular islamisme violent i sobiranisme català i vaig recordar la Chanson"
"A la Chanson, els bascos que van atacar la rereguarda de Carlemany a Roncesvalls, el 778, es van convertir 300 anys després en "mahometans pèrfids"; i un assumpte de deslleialtats entre cristians va esdevenir una exhortació a la guerra santa".
 ·
Crònica · Informe SIC
Gran ofensiva de l'Estat: 'todo por la patria'
La desesperació demostrada ahir pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i mostrada també en dies anteriors pel president del Govern Mariano Rajoy i per alguns dels seus ministres demostren una vegada més que no entenen o no volen entendre allò que passa a Catalunya, el procés de transició i menys encara: el canvi de xip que s'ha fet a bona part de la societat catalana. Una societat que s'ha desarrelat del projecte espanyol i que marxa cap a un esdevenidor de projecte propi i europeu.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí