Dijous, 20 d'octubre del 2011 | 20:08
 ·
Entrevista
"Apostaré per ERC; Junqueras i Bosch van en la línia de cercar una estratègia compartida"
Jordi Porta
President del Centre UNESCO de Catalunya
L'expresident d'Òmnium Cultural i actual president del Centre UNESCO de Catalunya, Jordi Porta, afirma en una entrevista a Tribuna.cat que apostarà per la candidatura dels republicans de cara el 20-N. Porta analitza també l'escenari polític i el futur del sobiranisme.
 ·
Notícia · Euskal Herria
ETA anuncia el cessament definitiu de la seva activitat armada
"Clar, ferm i definitiu". Així defineix la banda la seva decisió, que s'acull a la demanda de la Conferència Internacional per al resolució del Conflicte. Fa una crida al diàleg amb els governs espanyol i francès per assolir la "superació de la confrontació armada", i afirma que a "Euskal Herria s'obre un nou cicle polític"

 ·
TribunaTV · Euskal Herria
ETA anuncia el cessament de l'activitat armada
 ·
Crònica · Economia
Els fruits del Corredor i la temptació del Majestic
El dimecres a la cambra de Comerç dirigents polítics i governants del PSC, CiU i el PP corrien a fer-se la foto per penjar-se la medalla de la tria europea del Corredor Mediterrani com a eix prioritari de transport de mercaderies.
Opinió · Economia
Corredor mediterrani versus 'corredor español'
Ferran Pujol
Consultor
Ja tenim traçat. El que havia de ser un corredor ferroviari del Mediterrani s'ha transformat, gràcies als successius governs de Madrid, en un corredor espanyol amb centre a la Capital.
 ·
Crònica · Illes Balears
L'OCB denuncia la política lingüística del PP a Esporles, a la primera Assemblea per la Llengua
Davant les agressions de les institucions públiques de les Illes Balears contra la llengua catalana, el passat dimarts, 18 d'octubre, Esporles va acollir la primera de les Assemblees per la Llengua.
 ·
Notícia · Internacional
Jimmy Carter, Tony Blair i el senador George Mitchell se sumen a la Declaració de la Conferència Internacional
D'altra banda, el portaveu de Lokarri, Paul Ríos, desmenteix que els exlíders internacionals que van participar en l'esdeveniment cobressin tarifes milionàries, tal com va afirmar l'ABC.
 ·
Notícia · Euskal Herria
Radiografia de l'Euskadi d'ahir i d'avui: 'Pasión por Euskadi'
Un relat àgil i apassionat conforma el llibre autobiogràfic de l'exlehendakari José Antonio Ardanza publicat per Ediciones Destino: un monogràfic clau per a la comprensió del passat, el present i les guies que assenyalen el futur polític d'Euskal Herria.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El Seminari de Terrassa, un mite amb peus de fang
Sectors integristes volen mostrar una i altra vegada el Seminari de Terrassa com un signe visible del triomf de les tesis més reaccionàries dins l'Església de Catalunya. Volen mostrar, però, un mite amb peus de fang.

 ·
Notícia
Interior autoritza la concentració de la Falange contra Òmnium Cultural
El partit ultradretà va fer una crida als feixistes concentrats a Montjuïc el 12-O a protestar contra "l'organització paragovernamental separatista".
 ·
Recull de premsa · Política
"No només d'antibasquisme viu l'espanyolisme. Desarmat Euskadi, poden disparar cap a Catalunya"
Martí: "El final de violència neguiteja determinats sectors de l'espanyolisme [...] perquè els deixa sense coartada. La violència era l'excusa per criminalitzar l'autodeterminació, el dret a decidir o la independència".
 ·
Recull de premsa · Illes Balears
Cardús: "Cal reconstruir el país amb tota l'ambició nacional que reclama un projecte veritablement sobiranista"
Salvador Cardús creu que davant del creixent antiautonomisme espanyol, tenim dues possibilitats: salvar les engrunes que ens deixen o reconstruir el país amb ambició nacional.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí