Dilluns, 26 de maig del 2014 | 19:05
Opinió
Les europees i el mapa sobirà
Josep Gifreu
Professor de Comunicació de la UPF
Els resultats de les eleccions europees d'aquest 2014 per a Catalunya acaben de confirmar tres coses: la solidesa del bloc favorable a la consulta, la progressiva configuració d'un sistema polític propi i sobirà, i la lenta formació d'una nova alternança a dreta i esquerra amb CiU i ERC com a partits de referència.
Opinió · País Valencià
Les claus del 'sorpasso'
Vicenç Villatoro
Periodista i escriptor
Les eleccions europees han dut la política catalana un doble titular. El primer, un reforçament del bloc sobiranista per damunt del contrari a tota consulta. El segon, una certa redistribució interna de les forces en tots dos blocs. Un redistribuició que, en el cas del bloc sobiranista, ha significat el sorpasso d'Esquerra per davant de CiU, malgrat que la coalició nacionalista millora els seus resultats respecte a les europees anteriors.
 ·
Crònica · Política
El procés continua...
Marc Costa
Advocat i politòleg
Deixem-nos de romanços. El procés sobiranista, que és el que al capdavall ens interessa, ha guanyat àmpliament, amb un 55'81% dels vots, mentre que el sector unionista ha assolit menys del 32%, per la qual cosa si algú vol defensar el contrari, és que no vol veure el bosc que hi ha darrera dels arbres.
 ·
Notícia · País Valencià
Marató cultural per l'escola en valencià el 31 de maig a Castelló de la Plana
La plataforma Castelló per la Llengua ha organitzat l'acte en el marc de la seva campanya A Castelló, triem valencià! en defensa de l'escola pública, de qualitat i en valencià.
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "El panorama polític s'ha capgirat però la suma dels partidaris del procés es manté inalterable"
"La suma dels partidaris que Catalunya pugui viure en lliberat no només no s'ha mantingut inalterable, sinó que ha crescut. I ho fa gràcies a aquesta Espanya que no només no ens escolta, sinó que ridiculitza".
 ·
Recull de premsa
Capdevila: "El missatge a Brussel·les és clar i europeista: "Som Europa. We want to vote""
"Europa avui potser no ens escolta, enfeinada amb l'ascens perillosíssim de la ultradreta i altres emergències, però Catalunya ha de construir un model propi, el país que volem, i presentar-lo a la Unió Europea".
 ·
L'acudit
Per Puyal
26-5-14.
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
L'endemà del 25-M, full de ruta cap al 9-N
Agradin o no agradin els resultats de la propera convocatòria electoral del 25-M, s'ha de tenir present que l'endemà de les eleccions europees els resultats seran observats i analitzats des de la perspectiva del procés sobiranista. I això ens obliga a tots a ser-ne molt conscients el proper diumenge i actuar en conseqüència.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí