Divendres, 14 de juny del 2013 | 20:16
 ·
Notícia · Política
L'enèsima manera de fer el ridícul a nivell internacional
El primer ministre britànic, David Cameron, en un gir per posar-se a la butxaca els votants del referèndum d'Escòcia, ha constatat allò que a Madrid encara trigarà dècades a reconèixer: Catalunya té dret a decidir. Des d'Irlanda del Nord, Cameron ha emplaçat aquesta setmana Rajoy a "escoltar" Catalunya i a "deixar que la gent decideixi", unes paraules que Mas ha agraït públicament.
Crònica
Especialistes en sembrar mines
Sergi Sol
Periodista
Hi havia un alcalde que va decidir fer un referèndum al seu poble a favor d'un conreu de marihuana com a font per generar ingressos en unes arques municipals estressades i al límit del col·lapse. Les reaccions en contra de poderosos estaments van ser immediates. L'alcalde però, valent i decidit, va tirar endavant la consulta ciutadana. Valdria ─ens deia─ l'opinió de la majoria, valdria la democràcia, en definitiva.
Opinió · Llengua
Vida amunt i nacions amunt!
Yvonne Griley
Lingüista i activista
Mentre hi hagi estats que segueixin fent gala de la seva força alimentant la incultura i la divisió allà on és òbvia la unitat dins la pluralitat, la tasca en la defensa de les llengües i de les nacions seguirà essent àrdua i costeruda.
 ·
Notícia
Més entrades a la venda per al Concert per la Llibertat
Òmnium i l'ANC han alliberat algunes de les entrades que en un principi no s'havien previst de vendre degut a la gran demanda de públic per al Concert per la Llibertat. Els organitzadors han posat a la venda 30.000 entrades més.
 ·
Notícia · Comunicació
Nova etapa al Grup Barnils: més periodisme d'investigació i més treball col·laboratiu
El Grup Barnils ha aprovat un nou pla estratègic per als propers cinc anys que pretén recuperar el periodisme d'investigació als mitjans catalans i treballar amb altres entitats per a la denúncia de la precarització del treball periodístic i la cerca d'alternatives.
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "L'èxit de la consulta i de l'opció sobirana va lligat al seu reconeixement com el millor mètode per superar la crisi"
"El president sap que la durada de la legislatura dependrà de si es fa consulta i del resultat que s'obtingui".
 ·
Recull de premsa
Culla: "El que no tornarà, aviam si se n'assabenten, és el temps de l'entesa"
"Si Espanya fos un Estat regit amb intel·ligència i esperit de conservació, la seva resposta consistiria a mostrar-se conciliador i empàtic".
Opinió
La cacera
Vicenç Villatoro
Director de l’Institut Ramon Llull
Després que esclatés, amb la crisi del 29, la bombolla dels anys vint ─recordats després com els feliços vint─, els anys trenta van descobrir amb inquietud i indignació injustícies i errors, hipocresies i corrupteles.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí