Dimecres, 16 de maig del 2012 | 19:30
Crònica · Política catalana
Junqueras deixa clara la postura d'ERC sobre el pacte fiscal
La nova direcció d'ERC ha estat i està disposada al pacte amb CiU i amb totes aquelles forces catalanistes que reivindiquin el pacte fiscal basat en el model de concert econòmic amb hisenda catalana pròpia. I no està disposada a aigüalir o donar passes enrere per arribar a un acord amb el PSC o el PP. ERC "no tindrà problemes per autoexcloure's".
Opinió · Política
La transició nacional
Isidre Palmada
Professor
Finalment, després de molt amenaçar, el Govern ha respost a l'ofensiva centralitzadora de Mariano Rajoy i ha decidit portar al Tribunal Constitucional i al Consell de Garanties Estatutàries els decrets de l'Executiu de Madrid perquè envaeixen competències catalanes.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Per què diuen "'rastaflautes'" quan volen dir "imbècils útils"?
Ivan Mambrillas
No tenim prevencions cap als fatxes pel bigoti prim i rectangular del nostàlgic, ni per la desvertebració política de les diferents famílies de l'extrema dreta, ni per la no-univocitat del seu programa (ara defensen les prestacions socials del parasitisme forà, adés van a l'encalç del IV Reich).
Documents
Comunicat d'ETA
ETA nomena una delegació per entaular un "diàleg directe" amb els governs espanyol i francès
 ·
Notícia · Euskal Herria
19 de maig: Euskal Herria es prepara per una de les mobilitzacions més mutltitudinària
Advocats, polítics, cantants, actors, escriptors, esportistes, periodistes, sindicalistes i altres agents de la societat basca han donat suport a les mobilitzacions que el moviment Herrira ha convocat pel 19 de maig a favor dels drets dels presos polítics bascos.
 ·
Notícia · Societat civil
"No és un conflicte entre treballadors, és de país"
Amb la mediació de l'ANC, representants de No Vull Pagar i dels treballadors de les autopistes reiteren la demanda de "respecte mutu".
 ·
Crònica · Illes Balears
Pànic al Govern, histèria a l'aparell mediàtic
No fer cas als avisos té un cost polític elevat. El Govern de José Ramón Bauzá ha d'afrontar una situació econòmica i social molt complicada, derivada de la fallida del seu model de creixement, basat en la construcció i en els sous baixos.
 ·
Crònica · Esport i Ciutadania
L'aparició de Laporta
L'expresident del Barça ha anunciat aquesta setmana que es presentaria a la presidència del club en el suposat cas d'eleccions avançades.
 ·
Recull de premsa
Martí: "Sánchez Camacho se sent més còmoda de musa de l'unionisme que de pubilla catalana"
"Cal, però, aplaudir l'intent d'acostar-se al catalanisme. No és el primer intent, com molt bé saben Josep Piqué i Josep Maria Trias de Bes".
 ·
Crònica · Anàlisi política
Més retallades fan inexorable el pacte fiscal
El tercer paquet de retallades del Govern ha arribat avui i l'ha anunciat el mateix president Artur Mas de la mà del conseller d'Economia. Mas ha anunciat que traslladarà a les administracions catalanes les retallades anunciades per Madrid, però també n'ha detallat algunes de noves.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí