Dilluns, 9 de maig del 2016 | 14:01
Opinió · Política
Pròleg del llibre "La construcció d'una nació"
Anna Arqué
Portaveu de l'International Commission of European Citizens (ICEC)

El concepte d'independència al s.XX es normalitza a Catalunya com una aposta col·lectiva i positiva d'autodeterminació popular gràcies la "Consulta sobre la Independència" que s'inicia al 2009 a Arenys de Munt i acaba a Barcelona al 2011.

Crònica · Política
Majoria independentista A Escòcia
Marc Gafarot
Especialista en temes de Seguretat i Política Internacional
Els unionistes  a Gran Bretanya ja fa temps que es refereixen burlescament i alhora pesarosa, a Escòcia com a one-party nation (el país d'un sol partit);  i, de fet, si tenim presents el resultats d'aquestes eleccions, l'evolució política del país continua essent rotundament favorable pels nacionalistes de l'SNP i per la seva creuada davant del "centralisme de Westminster i dels partits d'aquesta obediència",
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
La fotografia · Política catalana
Centenars de persones es manifesten pel centre de Barcelona a favor de la desobediència
Aquest dissabte, 7 de maig, centenars de persones han assistit a la manifestació convocada per la CUP a favor de la desobediència i en defensa de la democràcia. La marxa ha estat encapçalada per diputats de la CUP als que els han acompanyat membres d'altres formacions i entitats  com ERC, EUiA i Bcn en comú, Òmnium Cultural i l'ANC.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Ferran Casas, president del Grup Ramon Barnils
El grup de periodistes Ramon Barnils ha renovat la seva Junta Directiva i ha nomenat president Ferran Casas. Aquest substituirà David Bassa, que va dimitir del càrrec en ser nomenat cap d'informatius de TV3.
Opinió · Societat civil
ANC: tots i totes som necessaris
Miquel Sellarès
Cofundador de l'ANC
D'unes setmanes ençà, companys històrics i gent de la base de l'ANC m'han demanat que em presentés al secretariat de l'ANC i m'han reiterat que el que cal ara a l'assemblea és aplicar l'eslògan que multitud de vegades m'haureu sentit reivindicar: coincidència, complicitat i transversalitat.

 ·
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Està assumit que Convergència canviarà de nom"
En un article a l'Ara Toni Soler  afirma que "Està assumit que Convergència canviarà de nom" ja que com constata Soler "Mas i Puigdemont ho han defensat amb els micròfons davant, i a CDC les coses no es diuen en públic si no s'han madurat abans en privat".
 ·
Recull de premsa · Societat civil
Grau: "Una cosa és que els partits vulguin condicionar l'ANC i l'altra és que la gent de l'ANC els ho permeti"
En un article al Punt Avui el periodista, Jordi Grau,  assegura que "A ningú se li escapa que l'ANC beu del que va representar l'Assemblea i que la seva força en aquests tres anys i escaig de funcionament ha estat allò que ara anomenem
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Artur Mas no aconsegueix desempallegar-se de dos fantasmes
Tots dos es passegen misteriosament, tant per la seu de CDC com pel Palau Robert, on Artur Mas hi té el seu despatx d'expresident, i es creu que porten la comuniciació de Mas extraoficialment.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí