Divendres, 28 de febrer del 2014 | 17:29
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Que s'ha cregut aquesta casta?
L'autoengany sembla l'estratègia de l'Estat: no veure la realitat i no connectar-hi. El ciutadà Felip de Borbó ve a Catalunya a visitar el Mobile World Congress (MWC) i acaba copsant que les coses estan canviant. Però els seus assessors i els poderosos que han fet d'Espanya el seu negoci i els seus privilegis no li ensenyen la realitat, sols s'hi atreveix un empresari jove que li nega la mà.
Crònica · Política
Cap on es decantarà UDC el 9 de novembre?
Després del congrés d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) totes les especulacions són possibles. Duran i Lleida, que durant 32 anys ha exercit tant o més poder que Jordi Pujol en la seva època a CDC, va mantenir-se en aquest congrés en una segona o tercera fila de la presidència i va donar tot el protagonisme a l'home que es dibuixa com el successor ungit pel líder i beneït per la majoria de l'aparell i dels sectors més centristes, porucs i conservadors --alguns d'ells propers a l'Opus Dei.
Notícia
"Catalunya no es va unir voluntàriament a Espanya: va ésser brutalment conquerida"
Un excònsol britànic surt en defensa de Catalunya en una carta al Financial Times on hi respon als atacs de la diputada del PP i directora de l'àrea internacional de la FAES, Cayetana Álvarez de Toledo, qui va publicar un article al mateix rotatiu assegurant que el nacionalisme "és la guerra".
Llibres / revistes
Ara és demà. Construim l'alternativa
Recull de premsa
Culla: "En la gestió del final d'ETA, el PP no és lliure, sinó ostatge"
"[El PP és] Ostatge de les associacions de víctimes [...] erigides en poders fàctics. I, darrere d'elles, és ostatge de l'espectre de Vox, el nou partit d'Ortega Lara, i el seu temut debut a les europees".
Recull de premsa
Sellarès: "Catalunya només té un futur: el dret a decidir i pactar un divorci amb les millors condicions possibles"
"Cal que les autoritats espanyoles preparin una proposta de futur pel dia després de la consulta perquè els catalans, dia a dia, ens adonem que el sí i sí és la solució no pas a tots els problemes però sí a decidir el nostre futur".
Crònica · Informe SIC
Espanya contra Rivera i Ciutadans
La perplexitat i l'empipada en el si de Ciutadans (C's) i sobretot en la direcció del partit és, dia a dia, més evident portes endins. En certes reunions s'ha arribat a dir clarament "Espanya ens està donant l'esquena, l'Estat i els seus poders no ens accepten com un partido nacional diuen que som un partit català". La lliçó que rep C's és clara: aquests anys passats han sigut la nineta dels ulls de l'espanyolisme ranci, dels socialistes jacobins d'Alfonso Guerra, del PP d'Alejo Vidal-Quadras, de quatre ximples de l'autoodi com Albert Boadella. Però ara sols continuen fidels a la seva línia els intel·lectuals com Francesc De Carreras, pare espiritual d'Albert Rivera.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí