Dimecres, 17 de juny del 2015 | 19:31
Crònica · Política
Unió trenca amb Convergència però, fins on?
Unió (UDC) ha avançat aquesta setmana que abandona el govern de la Generalitat de Catalunya, deixant sense consellers tres Conselleries de la Generalitat i amb el propòsit de presentar-se per separat en les eleccions del proper 27-S. La decisió s'ha pres després de la consulta del 14-J, en la qual UDC ha quedat dividida per la meitat per la qüestió de la independència de Catalunya.
Opinió
Els ajuntaments estem preparats
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa
Dissabte passat es van constituir els nous ajuntaments, aquesta setmana s'aprovaran els nous cartipassos i començaran a caminar els nous consistoris sorgits de les eleccions del 24 de maig.
Opinió
Sabeu qui va legalitzar els Latin Kings detinguts la setmana passada?
Èric Bertran
Sots­di­rec­tor de la Fun­dació Nous Cata­lans
Cal felic­i­tar els Mossos d'Esquadra per l'operatiu desple­gat la setmana passada que va cul­mi­nar amb la deten­ció de 28 Latin Kings a Barcelona i la seva àrea met­ro­pol­i­tana. Estan acusats de ven­dre drogues, coac­ció i altres bru­tal­i­tats.
 ·
Crònica · Pla de lleida
I tant que podem... reduir el país a dues opcions
Ivan Mambrillas
No necessitem elaboracions teòriques ni programàtiques que es facin càrrec de la irreductible complexitat del món, sinó uns pocs projectes polítics que s'hagin desprès, precisament, de l'embrolla de les complexitats espúries.
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "A CDC hi ha qui creu que UDC resta més que no suma"
"Mas va dir públicament que no deixaria abandonat el sector crític d'Unió si no guanyava. I ho està complint. Vist que no hi haurà llista única, Mas i CDC han decidit jugar totes les cartes. La d'UDC inclosa".
 ·
Llibres / revistes
L'estratègia d'Iglésias
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "Només la victòria política de l'independentisme català pot provocar un canvi d'escenari radical"
"La ruptura democràtica no és ocupar el vell estat i repintar-lo, sinó fer-ne un de nou [...]. L'Estat i l'establishment s'han equivocat greument a Catalunya. L'oportunitat és votar sí a la República Catalana".
 ·
Crònica · Política catalana
Per guanyar el 27-S: reiniciar Catalunya
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Per guanyar el 27-S els partits i entitats que encapçalen el procés cap a la independència han d'ampliar la seva base social amb molts dels electors que han donat suport a Barcelona en comú i candidatures anàlogues. Han de mostrar-los que la independència garanteix un profund canvi econòmic, social i polític i que aquest canvi no és possible mentre Catalunya continua annexionada al Regne d'Espanya.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí