Dilluns, 1 de desembre del 2014 | 20:56
 ·
TribunaTV
Declaració de Cornellà de l'ANC
Crònica · Política catalana
Polítics, ara és la vostra hora
Marc Costa
Advocat i politòleg
El President Mas ha presentat el seu full de ruta de cara a assolir en un termini d'aproximadament un any i mig la independència del nostre país. Una proposta personal, intel·ligent, interessant, agosarada i valenta basada en una candidatura unitària de país conformada per partits polítics, societat civil i professionals experts reconeguts, que, no obstant, obre alguns interrogants importants, especialment pel fet de que no ha estat consensuada prèviament amb els altres partits sobiranistes com ERC i la CUP.
 ·
Crònica · Política
2-D, el repte d'ERC i Junqueras
Demà ERC i el seu president, Oriol Junqueras, tenen un repte important: fer entendre el sobiranisme republicà i el sobiranisme català, en general, quin és el fet diferencial de la seva proposta. És a dir: per què la fa i amb quina estratègia i full de ruta.
Opinió
Llibertat
Miquel Strubell
Sociolingüista
L'essència de la llibertat és la capacitat de triar, de no tenir el camí ─o falta de camí─ marcat. El serf, el presoner, l'esclau, no pot triar, i per tant no és lliure. La persona dependent (per vellesa, per joventut, per malaltia) no pot triar, i per tant no és lliure.
Documents
Declaració de Cornellà
Opinió
Aquest era l'exèrcit que va tutelar la redacció de la Constitució
Raimon Carrasco
Advocat
Que l'elaboració de la Constitució va ser tutelada per l'exèrcit, sembla un fet constatat. Però, com era llavors l'exèrcit espanyol?
 ·
La fotografia
L'aposta de l'ANC: llista unitària i tranversal, i eleccions immediates
L'Assemblea Nacional Catalana ha fet públic aquesta setmana la Declaració de Novembre, on insta els polítics a la unitat política i social entorn d'una candidatura transversal, i on hi fixa data per les eleccions: febrer de 2015.
 ·
Recull de premsa
Requejo: "Una sola llista transversal i unitària no resulta possible atesa la composició electoral i dels partits"
"Una [llista] podria agrupar votants de CiU, ERC ex-PSC, mentre que l'altra podria maximitzar votants de la CUP, ICV, Procés Constituent. Ambdues poden treure vots també de l'abstenció".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Informe SIC
Què ve a fer Rajoy a Catalunya?
Rajoy vindrà aquest cap de setmana a Catalunya per a moltes altres coses que no pas fer un acte al seus militants desmoralitzats de Catalunya. El president espanyol ve a Catalunya perquè la intel·ligència de l'Estat --o una part d'aquesta-- li ha comunicat que l'operació Catalunya, endegada en contra del procés unionista és un rotund fracàs i un búmerang contra l'Estat, després del 9N i de la proposta del president Mas el 25N.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí