Dilluns, 13 d'octubre del 2014 | 21:13
Crònica · Informe SIC
Nou fracàs de l'unionisme el 12-O
Ha causat sorpresa entre la classe política, entre els periodistes i entre els serveis diplomàtics i d'intel·ligència el fracàs de la concentració unionista de la plaça Catalunya, tenint en compte el gran desplegament publicitari fet a la premsa, ràdio i televisió espanyoles. I en el cas de Catalunya, tenint en compte també el suport encobert del grup Godó i el seu vaixell insígnia --La Vanguardia-- amb nombrosos anuncis i articles, entrevistes a persones de la fantasmal associació Societat Civil Catalana, etc.
 ·
Crònica · Política catalana
Mas i Junqueras s'han d'entendre
El procés català no té cartes amagades. El full de ruta està molt ben explicat en els informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional, que fa mesos que es poden consultar al web d'aquest organisme. La primera fase va ser l'intent de fer un referèndum, i va quedar tancada amb el cop de porta del Congrés dels Diputats del 8 d'abril de 2014.
Opinió
"Afer intern"
Isidre Palmada
Professor
Els anomenats homes de negre de la Unió Europea es passegen quan volen per l'administració i els organismes espanyols obren portes i calaixos i prenen allò que els interessa. Ningú els ho impedeix.
 ·
Recull de premsa
Soler: "De què servirà fer unes eleccions plebiscitàries en què l'única promesa serà, novament, intentar-ho?"
"No estic disposat --ni jo ni molta gent a Catalunya-- a llençar a la brossa tot aquest esforç col·lectiu -un esforç impecable de quatre anys- per la por al ridícul".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Llansana: "Sembla tan evident que haurem de trencar el marc legal..."
"N'hi ha que parlen de fer una consulta light, basada en el capítol III de la llei que regula altres mecanismes de participació. La vicepresidenta del govern espanyol ja va sortir ahir a dir que l'Estat hi actuarà també en contra".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Política catalana
És lícit desobeir lleis i sentències manifestament injustes?
Reconec que escric aquesta peça amb rauxa i després d'escoltar com el fiscal general de l'estat espanyol amenaça a tots els funcionaris que facin costat a la llei catalana de consultes amb l'aplicació extensiva del codi penal: denúncia, detenció, inhabilitació, presó. En fi, tot el pes de la llei espanyola. El cas és que m'he sentit altre cop amenaçat, ara per un altre representant de l'aparell judicial espanyol. I ja fan cua.
Enquesta
Quines alternatives hi ha d'haver a la convocatòria del 9N?
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí