Dimarts, 25 d'octubre del 2011 | 19:21
Opinió · Política
L'Estat de dret
Jordi Porta
President del Centre UNESCO de Catalunya
L'apel·lació a l'Estat de dret és freqüent quan ens trobem davant de situacions que considerem poden fer perillar el funcionament democràtic. No cal dir que qualsevol forma de violència, i d'una manera especial la violència terrorista, és detestable i símptoma d'un fracàs democràtic.
 ·
Crònica · Política catalana
ERC torna a sumar
Després de molts anys de lluites intestines, escissions i caïnisme, ERC torna a sumar. El nou líder del partit, Oriol Junqueras, ha sabut tornar a obrir les portes de la formació a formacions i personalitats que en els últims tems s'havien allunyat d'Esquerra per motius diversos.
 ·
Crònica · Economia
Zapatero marxarà endeutat amb Catalunya
La disposició addicional tercera de l'Estatut havia de ser la clau per compensar un finançament més que discret reconegut per aquesta llei orgànica espanyola.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
El futur GPS europeu arrenca
El futur GPS europeu, l'anomenat sistema Galileu, ja té els seus dos primers satèl·lits en òrbita. Divendres passat, des del port espacial de Kurú, situat a la Guaiana Francesa, s'enlairava el coet Soiuz que portava els dos primers satèl·lits de la constel·lació que ha de formar el sistema de geolocalització europeu Galileu.
 ·
Notícia
El 'sí' a la independència gairebé duplica el 'no', segons el CEO
Un 59'6% dels votants ho faria a favor de la secessió i un 32'4% en contra, mentre que l'abstenció arribaria al 23'8%. El sondeig mostra com el percentatge de partidaris per l'estat propi continua creixent mentre que el d'unionistes baixa.
 ·
Notícia · Política
CiU guanyaria les estatals amb el 22,6% davant d'un PSC en caiguda lliure, segons el CEO
ERC trenca amb la dinàmica negativa dels darrers anys i és l'únic partit que puja en intenció directa de vot, passant en tres mesos del 3'2% al 5% de vots. El PSC perd 1'9 punts i es troba a més de 6 punts de CiU.
 ·
La fotografia · Cultura i mitjans de comunicació
TV3 estrena aquesta nit '14 d'abril. Macià contra Companys'
Aquest vespre, a partir de les 22,20 hores, TV3 estrena la ficció "14 d'abril. Macià contra Companys", un fals documental sobre els protagonistes principals d'una època clau en la història de Catalunya: la proclamació de la República catalana.
Opinió · Política
Donem-li, de veritat, una oportunitat a la pau
Xavier Serrahima
Escriptor
Sens dubte, ha arribat el moment que tots els demòcrates desitjàvem: responent a la conferència internacional de pau de Donosti, ETA ha anunciat en un comunicat "el cessament definitiu de la seva activitat armada".
 ·
Notícia · Comunicació
Mònica Terribas analitza el futur de les televisions públiques a l'IEC
Demà, dimecres 26 d'octubre, la directora de TVC, Mònica Terribas, debatrà sobre la televisió pública en el context de crisi i el seu futur a la conferència "El futur de les televisions públiques".
 ·
Notícia · Política
Rubalcaba, sobre la independència: "Impossible is nothing"
El candidat del PSOE rebutja, però, el dret a l'autodeterminació i el pacte fiscal, i afirma que la independència només podria assolir-se a través de la legalitat espanyola.
 ·
Notícia
El Suprem anul·la la condemna a quinze membres de Segi acusats de pertinença a organització terrorista
Considera que hi ha una falta de motivació en les proves de la defensa, i demana a l'audiència nacional que dicti nova sentència.
 ·
Notícia · Política
Nou Cicle recorda Maria Aurèlia Capmany
Nou Cicle, la plataforma més crítica amb el PSC i que està liderada per Raimon Obiols, ha organitzat un acte commemoratiu a la figura de Maria Aurèlia Capmany, en el 20è aniversari de la seva mort.
 ·
Recull de premsa · Euskal Herria
Martí: "Sense ETA, hi ha majoria sobiranista al Parlament basc, però el PNB actual no és el que va fer l'acord de Lizarra"
"En clau basca, totes les previsions assenyalen un augment electoral de l'esquerra abertzale, que posa en perill l'hegemonia del PNB en el món nacionalista".
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Dir que les polítiques socials han d'anar davant de les econòmiques és posar el carro davant dels bous"
"Al nostre país, la solidaritat, en lloc de néixer d'un compromís personal, l'hem confiada principalment a les subvencions públiques" ha denunciat Salvador Cardús.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí