Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de d'abril del 2015 | 18:32
Recull de premsa

Álvaro: "L'estratègia de Fernández Díaz és tan barroera que resulta contraproduent per a frenar l'independentisme"

"Que això es digui justament quan Mas és de viatge als Estats Units és una coincidència que paga la pena de subratllaNo és cap secret que els tours del president català són una de les coses que més irriten el Govern Rajoy".

L'escriptor s'ha mostrat indignat a un article: "Si per un moment -només un- em prenc seriosament la demagògia de Jorge Fernández Díaz, m'ataca el dubte: el ministre vol advertir el sobiranisme d'una eventual infiltració gihadista? Vol protegir els musulmans catalans de la dèria independentista? O, potser, vol suggerir davant d'observadors tercers que s'està covant una aliança diabòlica entre els de l'estelada i els que invoquen el nom de Déu per fer la guerra santa?"

Al text S'esgoten les idees Francesc-Marc Álvaro hi ha dit que l'esquema d'aquestes declaracions tan "peculiars" pretén insistir en una idea de fons "perversa i malintencionada" que la mateixa existència del cos de Mossos d'Esquadra com a policia integral i eficient "desmenteix amb els fets: una Catalunya fora de l'Estat espanyol seria un perill enorme per a la seguretat europea i mundial, perquè els terroristes islamistes, els narcotraficants i les màfies de tot tipus camparien lliurement entre nosaltres atès que l'Estat català seria poc menys que un Estat fallit, expulsat -com deia un altre ministre- a l'espai sideral pels segles dels segles".

"Que això es digui justament quan Mas és de viatge als Estats Units és una coincidència que paga la pena de subratllar --ha insistit--. No és cap secret que els tours del president català per explicar el procés sobiranista davant d'auditoris estrangers són una de les coses que més irriten el Govern Rajoy i que més nervis provoquen en la maquinària de l'Estat. És comprensible que un polític que sempre apareix en pantalles de plasma tingui por de l'estil d'un líder que dóna la cara i accepta preguntes amb total normalitat".


Finalment l'autor de l'article ha dit que si ell mateix fos un català "partidari que Catalunya continués dins d'Espanya, no podria aplaudir l'estratègia del ministre de barrejar sobiranisme i gihadisme, perquè és tan barroera que resulta contraproduent per als interessos dels que volen frenar l'independentisme".

"No hi ha res de millor ni res de més elaborat en el manual de batalla de l'unionisme oficial? Falten encara molts dies per al 27-S i l'argumentari de guerra millorarà. Però les idees sembla que s'esgoten: primer era ETA, ara és el gihadisme. El proper episodi, seran els extraterrestres" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat