Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de d'octubre del 2014 | 20:10
Recull de premsa

Álvaro: "Rajoy és presoner, més que mai, de qui el va fer successor a dit"

"Rajoy no tindrà cap més remei que impugnar el nou 9-N davant el TC perquè "si ara no es mou, el mataran". No pot anar a les eleccions com el líder golejat i humiliat per Mas i el sobiranisme, i menys quan la pèrdua de la majoria absoluta està cantada".

L'escriptor Francesc-Marc Álvaro ha dit a un article que al seu dia, Mariano Rajoy va dir una frase sobre la primera part del procés sobiranista "que resumia la seva actitud davant la revolta democràtica que va anar agafant cos a partir de la Diada del 2012: "Si em moc, em maten"".

"Això significava --ha continuat Álvaro-- que el president del Govern espanyol no estava disposat a oferir cap alternativa "moderada" per desactivar el creixent independentisme, cosa que posava nerviosos els partidaris de la tercera via i que era observada amb desconfiança pels sectors més durs de la dreta. [...] Tothom va entendre que els que tenien ganes de "matar" Rajoy eren aquells que volien una Moncloa més bel·ligerant contra l'amenaça secessionista".

Álvaro ha recordat com Rajoy seguia l'estratègia basant-se en una premissa "arriscada però interessant: més aviat que tard, el front sobiranista es trencarà des de dins, Mas caurà i Madrid només haurà de recollir el fruit del desencís", i ha recordat que l'acord sobre la data i la pregunta de la consulta "va sorprendre l'estat major de Soraya i va descol·locar Rajoy, que quedava afeblit davant dels falcons del PP i la dreta mediàtica". "A partir de llavors, a la Moncloa van decidir ser més actius i més intensos en la batalla. No es podia badar" ha recordat.

L'autor de l'article Impugnar o morir ha dit que el darrer moviment del president Mas, saltant per sobre de la suspensió del TC i oferint una nova consulta del 9-N com a exercici de participació ciutadana, "va tornar a descol·locar Rajoy" ja que Madrid "donava per fet que el líder de CiU no es voldria estavellar contra les roques del legalisme i es limitaria --compungit-- a convocar eleccions".

"Un amic amb contactes d'alt nivell a Madrid --ha conclòs Álvaro-- m'assegura que Rajoy no tindrà cap més remei que impugnar el nou 9-N davant el TC perquè "si ara no es mou, el mataran". No pot anar a les eleccions com el líder golejat i humiliat per Mas i el sobiranisme, i menys quan la pèrdua de la majoria absoluta està cantada. El gallec és presoner, més que mai, de qui el va fer successor a dit".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat