Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de d'octubre del 2014 | 20:03
Recull de premsa

Álvaro: "Si la societat és adulta per dir prou a Madrid, també ho és per exigir responsabilitat als d'aquí"

"El procés continua tot i les prohibicions, amb la clarificació de partits com ICV i Unió, i el pas endavant de 920 ajuntaments (d'un total de 947) en suport de la consulta. Catalunya intenta la ruptura pactada, som així de complicats".

L'escriptor Francesc-Marc Álvaro ha dit a un article que Mas i Junqueras sempre estaran "lluny tàcticament" perquè els universos que representen responen a "cultures polítiques diferents", però ha assenyalat que "la novetat és la coincidència estratègica en superar el marc autonòmic mitjançant les urnes per arribar --aquí el gir històric de Convergència és innegable-- a la independència".

"ERC ha de tibar i Mas ha de contenir --ha continuat--, la dialèctica del procés és aquesta i també la seva originalitat, al costat de la mobilització social. Que Junqueras faci sopars d'estiu amb periodistes joves per explicar que no es refia de Mas forma part del guió. Com en forma part el fet que hi hagi dirigents de CDC que dubten que, arribat el moment, el líder d'ERC sigui capaç de defensar al carrer Calàbria el que acordi amb el president. Cal llevar dramatisme a aquestes coses".

A l'article Alarmes previsibles Álvaro hi ha assegurat que el pronòstic és que "els interessos partidistes (de Convergència, d'Unió, d'ERC, d'ICV i de la CUP) hi són, però, com més avança el procés, més secundaris esdevenen" perquè "el compromís assumit pels dirigents proconsulta (començant per Mas i Junqueras) ha generat tantes expectatives que un desenllaç que no sigui compartit i explicat per tots ells (o la majoria d'ells) serà molt dolent també per a tots".

"Mentre observadors internacionals com Bloomberg destaquen l'escassa predisposició de Rajoy a fer política i alguns periodistes de Madrid s'inventen aparicions de Mas al balcó de la Generalitat, el procés continua tot i les prohibicions, amb la clarificació de partits com ICV i Unió, i el pas endavant de 920 ajuntaments (d'un total de 947) en suport de la consulta. Catalunya intenta la ruptura pactada, som així de complicats" ha recordat l'autor de l'article. "Ni Mas ni Junqueras poden fer jocs de mans: si la societat és adulta per dir prou a Madrid, també ho és per exigir responsabilitat als d'aquí" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat