Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de novembre del 2013 | 17:54
Recull de premsa

Alzamora: "Que ningú dubti que, si un dia poden, aplicaran la mateixa recepta a TV3"

"La desaparició de RTVV significa un cop greu per a l'anomenat espai català de comunicació, aquest concepte definit i teoritzat per pensadors com Josep Gifreu o l'avui veí de pàgina Joan Manuel Tresserras".

L'escriptor Sebastià Alzamora ha lamentat a un article que el fet que "el president Fabra prengui aquesta decisió [tancar RTVV] després que els tribunals hagin tombat al govern valencià un ERO fet a grapades, i que intenti justificar-ho recorrent a la demagògia de mantenir els pressupostos de sanitat i educació, no és més que un altre episodi vergonyós que culmina i remata la potineria amb què tant el PP com el PSPV han tractat la radiotelevisió pública que els pertocava de potenciar i respectar".

A l'article Un cop contra l'espai català de comunicació Alzamora hi ha dit que la desaparició de RTVV "significa un cop greu per a l'anomenat espai català de comunicació", aquest concepte "definit i teoritzat per pensadors com Josep Gifreu o l'avui veí de pàgina Joan Manuel Tresserras, i que es fonamenta en mitjans potents --públics i privats-- en llengua catalana".

"Desentendre-se'n, o fins i tot alegrar-se'n, perquè Canal 9 era "massa espanyolista", --ha sentenciat-- no és fer catalanisme, sinó incórrer en un maniqueisme, o una ingenuïtat, que no menen enlloc. Hauríem d'aprendre que no es tracta de ser pocs però bons, sinó de ser molts, i poder treballar des d'una base àmplia i diversa". Finalment Alzamora ha insistit en què "el paternalisme exercit des de Catalunya, així com el victimisme gemegat des del País Valencià o les Balears, no tan sols no sumen sinó que resten i mancaben forces i perspectiva".

"Caldria tenir en compte quina és l'actitud del PP en relació als mitjans de comunicació --ha alertat finalment--, tant si són públics com privats: si no els controlen al seu gust, ni en el cas que la justícia hi intervingui, els castiguen [...]. Que ningú dubti que, si un dia poden, aplicaran la mateixa recepta a TV3".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat